Karaman'daki Ak Parti kongresinde olay

Karaman Ak Parti Teşkilatı'nın merkez ilçe kongresinde Mehmet Sami Şahin başkanlığındaki listenin kabul edilmemesi üzerine olay çıktı.

Karaman'daki Ak Parti kongresinde olay
Editör: Karamanca
12 Eylül 2020 - 13:52 - Güncelleme: 12 Eylül 2020 - 14:14




Bugün merkez ilçe kongresini gerçekleştirmek üzere Kemal Kaynaş Stadyumunda toplanan Ak Partililer, Feyzullah Tunç ve Mehmet Sami Şahin arasında bir yarış geçeceğini beklerken, divan başkanının ret kararı büyük tepki çekti.

Ak Parti delegeleri Merkez ilçe başkan adayı Mehmet Sami Şahin’in listesinin kabul edilmemesi üzerine tepki gösterdi. İlk olarak Sarıveliler kongresini iptal eden Karaman İl Başkanlığı, Başyayla kongresi için de iptal kararı almıştı. Bugünkü merkez ilçe kongresinde karşı listenin kabul edilmemesi kongre alanında tansiyonu yükseltti.

Yaşanan kargaşa üzerine basın mensupları kongre alanından çıkartılırken, divan başkanlığına uzun süre itiraz eden delegelerin kongreyi terk ettiği gözlendi.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Mehmet Sami Şahin, itiraz edeceklerini söyledi. Mehmet Sami Şahin açıklamasında; "Bugun gerçekleştirilmekte olan AK Parti Karaman Merkez  İlçe Kongresinde açıklamış olduğum adaylık vesilesi ile kongrede divana sunduğum listem divan başkanı tarafından kabul edilmemiştir.

Demokrasinin inancına sandığın adaletine güvenilmemesi asla kabul edilemez. Adaylığım süresince gece gündüz demeden delege delege gezerek demokrasinin gereğince oy istediğimiz onlarca insan emeğinin vebali çöpe atılamaz. Emek veren o insanların vebalini orada hür iradesi ile seçim yapacak olan delegelerin iradesine ve sandığın adaletine gem vurulması asla kabul edilemez. Gerekli itirazlar şahsım tarafından yapılacaktır. Böyle bir durumun oluşmasından sorumlu şahıslar bunun vebalini onca insanların ve AK Partimizin geleceğini belirlemede en büyük hak sahibi olan delegelerin vebalini kimse ödeyemez." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • SON
    3 yıl önce
    Beklenen son.
  • Mehmet
    3 yıl önce
    ŞAFAK son İstanbul seçimlerinde gördük Akp ve Erdoğan demokrasisini bir ulkede diktatörlük varmı yok mu demokrasi cezaevlerinde yatan muhalefet aydın ve gazetecilerden belli olur !!! Heleki rahatça fikri hür kendi hür insanlar konusabilmelidir milletin ağzındaki laf silivri soğuktur..Geçmişte dizilere gazetelere bir bak resimler çizilir en sert sekilde elestirilirdi birde gecmiste yaşama Geçmişte Avrupa'da insanlar cadı diye yakiliyordu demokojiniz dijjj gucler dis minnaklar laflari 20 senedir bastasiniz siz yapsaydınız 2 ttilyon dolar para yediniz bütün olanaklarınız vardi
  • Mehmet
    3 yıl önce
    Diktatörlük bir sisteme geçen bir partinin liderinin kuruluşundan demokrasi beklenmezdi sizede lazım olacak demiştik hukuk adaleti
  • Şafak
    3 yıl önce
    Secimle gelen bir Cumhurbaşkanınına diktatör demek ne kadar mantıklı???? Diktatör kelimesinin anlamini merak ediyorsan gecmise bak darbeyle gelenlere bak tek partili doneme bak İnönü ye bak öküzün altında buzağı aramayin bu ulkede 20 yildir ne yapilmak isteniyorsa referandum vesilesiyle halka soruluyor halk ne istiyorsa o oluyor iste bizde buna sözde değil özde DEMOKRASİ diyoruz.