Karaman'da tüfekle vurulan genç, tedavisinin yapılmasını istiyor

Silahlı saldırıda yaralandıktan sonra ayağında kangrene benzer belirtiler görülen oğlunun, iddiaya göre hastaneden idrar torbası eline verilerek evine gönderilmesine üzülen kadın yetkililerden yardım istedi.

Editör: Karamanca
13 Şubat 2022 - 11:09 - Güncelleme: 13 Şubat 2022 - 11:23




Karaman’da yaşayan Abdullah Dura (32) 18 Ocak 2022 akşamı ikamet ettiği daireden çıktığı sırada husumetlisinin silahlı saldırısına uğradı. Kasığına isabet eden saçmalarla yaralanan Dura, ambulansla hemen Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Dura, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Ankara’ya sevk edildi.

Ankara’da yattığı hastanede sol ayağında kangrene benzer belirtiler oluşmaya başladığını düşünen Dura, başka bir hastaneye sevkini isteyerek hastaneden ayrılmak istedi. Bunun üzerine hastanede Dura’nın çıkışını yaptı.


“Bana yardımcı olun”

Sağlığına tekrar kavuşabilmek için kendisine yardım edilmesini isteyen Abdullah Dura, ‘’Geçtiğimiz ay evimin kapısı önünde silahlı saldırıya uğrayarak av tüfeği ile kasığımdan vuruldum. Ambulansın gelmesi üzerine Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldım. Sabaha kadar da burada tedavim yapıldı. Durumum çok ciddi olduğu için ve Karaman’da müdahale son noktaya geldiği için Ankara’ya sevk edildim. Ambulans ile Ankara’ya sevk edildikten sonra 20-25 gün de orada tedavi gördüm. “dedi.

Dura, hastanedeki 10’nuncu gününde yapılan tedavinin eksik olduğunu iddia ederek, “Hastaneden çıkmak istediğimi görevlilere söyledim. Bu süreçte ayağımın kangren olmuş gibi siyahlaşmaya başladı. Bir şey yapıp yapmayacaklarını, artık acıya dayanamadığımı söyledim. Bana devletin elinden gelen her şeyi yaptıklarını söylediler. Ona rağmen ayağım iyice kötüleşmeye başladı. En son dün akşam itibariyle üzerime oradan buldukları kıyafetleri geçirip ‘bizim sana yapacağımız en son budur’ diyerekten görevli memurlarla otobüse bindirerek aileme bile haber vermeden Karaman’a gönderdiler.

Aileme ben otobüste muavinden rica edip telefonu alarak haberdar ettim. Ailemde beni gece yarısı otogarda alıp eve getirdi. Ne bir ilaç ne bir ağrı kesici bir şey vermediler. Ona rağmen o şekilde yola çıkarıp bıraktılar. Kasık bölgemdeki saçmalardan ötürü ya da böbreklerimdeki saçmalardan ötürü çok rahatsızım. Devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyorum. Durumum çok kritik. Her an ölüm riski ile karşı karşıyayım’’ diye konuştu.


“Bu duruma hiçbir annenin ne yüreği dayanır, nede ciğeri dayanır”

Oğlunun durumuna üzülen acılı anne Hatice Dura (52) ise yetkililere seslenerek, ‘’Ben oğlumu Ankara’ya gönderdiğimde iyi olacak diye beklerken orada aniden çıkış yapıyorlar, oğlumu apar topar otobüse bindiriyorlar ve benim bundan hiç haberim olmadı. Oğlum bana muavinin telefonundan ulaştı. ‘Anne beni otobüse bindirdiler, yola çıkardılar.

Beni karşılayın’ diye söyleyince ben şok geçirdim evimde. Ben oğlumu iyi olacak diye beklerken bu halde benim oğlumu eve gönderiyorlar. Devlet yetkililerinden yardım istiyorum. Bu halde hiçbir annenin ne yüreği dayanır, nede ciğeri dayanır.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum