Karaman'da TOKİ yöneticisi hakkında garip iddialar

Karaman’da muhtarlığın yanı sıra TOKİ site yöneticiliği de yapan Durmuş E. hakkında mahalle sakinleri ‘Usulsüzlük’ iddiasında bulundu. Durmuş E.’e tepki gösteren mahalleliler usulsüzlük gördükleri her konuyu ilgili kurumlara şikâyet etti.

Karaman'da TOKİ yöneticisi hakkında garip iddialar
Editör: Karamanca
23 Haziran 2021 - 18:53




İddiaya göre; 2. Etap TOKİ konutlarının yöneticisi ve Başakşehir Mahallesi muhtarı olan Durmuş E., yöneticik için aldığı huzur hakkını maaş olarak göstererek kendini sosyal güvenceye aldı.

Site sakinlerinin durumu fark ederek ilgili kurumlara ihbarda bulunması üzerine, Durmuş E.’nin haksız yere sigortasının yapıldığı ve maaş aldığının tespit edildiği belirtildi. Site sakinleri durumun ortaya çıkması üzerine 2. Etap TOKİ muhasebecisinin Durmuş E.’nin sigortasını kapattığını ancak, fark edilinceye kadar ödenen sigortadan dolayı haksız prim elde ettiğini belirtiyor.

Sekreter için de aynı yöntem

Yönetici ve mahalle muhtarı Durmuş E.’nin tavırlarından iyice şüphelenen site sakinleri derinlemesine araştırınca, 2. Etap TOKİ’de sekreter olarak çalışan kişi için de aynı yöntemin uygulandığını tespit etti.

İddiaya göre, sekreterlik maaşına huzur hakkını da ilave edip sigorta primleri buna göre hesaplanarak yatırılmış. Bu konuda da ihbarda bulunulması üzerine ilgili kurumun uyarısı sonucu düzeltme yapıldığı bilgi edinildi.

Muhtarda her iş var

Mahalle muhtarlığı ve 2. Etap TOKİ yöneticiliğinin yanı sıra farklı özel sitelerde de yöneticilik yaptığı öğrenilen Durmuş E.’nin vergi kaydının olmadığı öne sürüldü. Vatandaşlar Durmuş E.’nin siteye ait alet, araç ve gereçleri ‘Kazanç sağladığı özel işlerinde’ de kullandığını belirtiyor.

Ayrıca TOKİ’de çalışır gözüken şahısların da bu özel sitelerdeki işlerde çalıştırıldığı öne sürülüyor. Mahallelilerin vergi dairesine de ihbarda bulunması üzerine tahkikat yapılarak Durmuş E.’e yaptırım uygulandığı öğrenildi.

TOKİ'nin suyu kaçak çıktı

2. etap TOKİ konutları bölgesindeki yeşil alanlarının abonesiz kaçak suyla sulandığını tespit eden mahalleli, Karaman Belediyesi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine belediye ekiplerince yapılan incelemelerde kaçak kullanım tespit edilerek tutanak tanzim edildi.

Konunun belediye sürecinde de takipçisi olan site sakinleri gelmesi muhtemel cezanın site sakinleri tarafından ödenmesine karşı çıkıyor. Durumun müsebbibi olarak görülen Durmuş E.’nin bu muhtemel cezayı kendisinin ödemesi gerektiği görüşü benimsenmiş.

Mahalle sakinlerince farklı konularda adı sürekli usulsüzlüklerle anılan muhtarla ilgili Karaman Valiliği’nin devreye girmesi bekleniyor. Vatandaşlar; Durmuş E.’nin, TOKİ gelir-giderlerinin ve faaliyetlerinin geniş kapsamlı bir incelemeden geçmesini istiyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum