Karaman'da salçalık domates satışı için yer belirlendi

Karaman’da salça sezonunun açılmasıyla birlikte kışlık ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşların salçalık domates alım telaşı başladı.

Karaman'da salçalık domates satışı için yer belirlendi
Editör: Karamanca
02 Eylül 2022 - 16:26 - Güncelleme: 02 Eylül 2022 - 16:33




Salçalık domates ihtiyacını Karaman’ın her hafta farklı muhitlerinde kurulan semt pazarlarından karşılamaya çalışan vatandaşlara kolaylık sağlanıyor.

Manavlar ve Pazarcılar odasının talebi üzerine Karaman Belediyesi, salçalık domatesin haftanın her günü satılabilmesi için yer belirledi. Alınan karara göre İmamı Azam Camisi ve Pirireis Kültür Merkezi bölgesindeki alanda haftanın her günü salçalık domates satışı yapılabilecek.

Pazarcılar Odası Başkanlığı üyelerine gönderdiği, ‘’Sayın üyemiz 03.09.2022 tarihinden itibaren Belediye Başkanlığınca alınan karar gereği salçalık satan üyelerimiz İmamı Azam Camii yanındaki boşlukta haftanın yedi günü satışlarını yapacaklardır’’ şeklindeki mesajla kararı duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan pazarcı esnafı Adem Gök, ‘’Kentin farklı noktalarında kurulan semt pazarlarından hemşerilerimiz her hafta sebze-meyve ihtiyaçlarını karşılıyor. Salçalık domates alımı ise senede bir kez yapıldığından pazarın yoğunluğu içinde ürünü inceleme ve istediğini tercih etme konusunda hemşerilerimizin belirsizlik yaşamalarına neden oluyor.

Gerek pazardaki yoğunluğun içinden taşınmasındaki güçlük gerekse ürünü daha rahat inceleme açısından bu iki kalem satışın bir birinden ayrılması doğru bir karar oldu. Sezon süresince salçalık domates satışlarımız haftanın her günü bu adreste devam edecektir. Merkezi noktada yer alması ve diğer bölgelere nazaran daha sakin trafik akışının olması hem bizler hem de tüketiciler için ayrı bir imkân sağlıyor’’ diye konuştu.

Belirlenen adreste yerini almaya başlayan pazarcı esnafları, salçalık domateslerin kilosu için 3,5 lira ile 4 lira civarında fiyat belirledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum