Karaman'da sahte tapularla arazi kiralayan şahıslar yakalandı

Karaman'da dolandırıcılık şüphesi ile yakalanan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahısların sahte tapularla çiftçilere arazi kiraya verdikleri tespit edilirken, operasyonda sahte tapular ele geçirildi.

Karaman'da sahte tapularla arazi kiralayan şahıslar yakalandı
Editör: Karamanca
25 Ağustos 2020 - 22:14 - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 - 22:25




Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı çiftçilerin dolandırıldıkları yönündeki ihbarları üzerine çalışma başlattı.

Çalışma sonunda şahısların eşkal bilgisine ulaşan polis, R. Ö. ve R. B. isimli şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Bir süre takip edilen şüpheliler yeterli delil elde edilince düzenlenen operasyonla yakalandı.

Adli makamlardan alınan arama kararının ardından şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada; 6 sahte tapu senedi, 1 kira sözleşmesi ve elektrik dağıtım şirketine verilmek üzere mağdur adına düzenlenmiş dilekçe ele geçirildi.

Şüphelilerin, sahte tapu senedi düzenleyerek başkasına ait arazileri üçüncü şahıslara kiraladıkları, özellikle çiftçileri "Yüksek tutarlı elektrik sayaç faturalarınızı düşüreceğiz, sayaçları yavaşlatacağız." sözleriyle kandırdıkları, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları vatandaşlardan para aldıkları iddia edildi.

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından, "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

sahte tapular

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum