Karaman'da müdürden müteahhide kıyak iddiası

Karaman’da köylülerin yol için yaptıkları müracat ret edilirken aynı bölgede müteahhit firmaya göz yumulduğu ortaya çıktı.

Karaman'da müdürden müteahhide kıyak iddiası
Editör: Karamanca
10 Temmuz 2020 - 13:34 - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 13:47




Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Bademli köyü muhtarlığı köylerine kolay ulaşım sağlanması adına bir dosya hazırlayarak yeni yol talebinde bulundu. Talep Orman müdürlüğü tarafından; Orman bütünlüğünü bozacağı, orman alanını böleceği, yangınla mücadelede etkin olmayacağı ve arazinin meyilli olması gibi nedenlerle ret edildi. Mevcut güzergâhlarını kullanmaya devam eden köylüler kısa süre sonra yol talebinde bulundukları bölgede traverten maden ocağı firması tarafından yol çalışması yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine köy muhtarlığı, Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu’nun izin dosyası ve kararı olmaksızın şifaen ‘Açın’ dediği öne sürülen yolu İl Özel İdaresine şikâyet etti.

Teknik raporun hazırlanması talebiyle yapılan şikâyet üzerine gerçekleşen incelemede maden ocağı firmasının bölgede 500 metrelik yol açtığı tespit edilirken, müdürlük yetkilileri kendileri tarafından herhangi bir iş makinesi veya personel görevlendirmesi olmadığı yönünde görüş bildirdi. Muhtarlığın şikâyeti üzerine yolun durdurulduğunu belirten köylüler, ‘’Şayet şikâyet edilmemiş olsaydı, Orman müdürü Fazıl Cabaroğlu göz yumacaktı. Köylüye ‘olmaz’ derken, maden ocağı firmasına sessiz kalacaklardı’’ dediler. Öte yandan müdür Cabaroğlu’nun bölgedeki birçok köy muhtarlığı ile problemleri olduğu ve Cabaroğlu’nun bölgedeki şirketlere muhtarlıkları hedef gösterdiği iddia edildi.

Yol taleplerine karşılık ‘Orman bütünlüğünü bozar’ cevabı alan köylüler, maden ocağı firması tarafından açılan yolun hak ve eşitliğe aykırı olduğunu düşünüyor. Öte yandan müdür Cabaroğlu’nun imtiyaz tanıdığı öne sürülen maden ocağı ile ne yönde bir ilişkisi olduğu merak konusu oldu.

 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • X
    3 yıl önce
    Sosyal sorun çıkartmayı çok seven bir müdür
  • Mustafa erdemsoy
    3 yıl önce
    Müdürü tanımam ama egerki bu olanlar doğruysa rüşvet işi dönmüş demekki şu zamanda millet bir birine selam bile vermezken park yeri için kavga çıkarken 500 metrelik yolu görmezlikten gelmenin bir bedeli olabilir o nedenle orman müdür ve bu olaya göz yumanlar hakkında soruşturma başlatılmalı
  • HANİFE AVCI
    3 yıl önce
    Bu hayyat hangi iş torpilsiz oluyorki Biz köpek gibi iş peşinde koşarız iş bulamaiyiz torpili olanlar koşmadan yorulmadan hemen bulur ADALET MI VAR DA
  • Vehbi hoca
    3 yıl önce
    Müdürü az çok tanirim Basiretsiz bir tıp..