Karaman'da köy muhtarından O haberlere tepki

Karaman'da kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla bir şahsın cezaevine konulması olayıyla ilgili köy muhtarı açıklama yayımladı.

Karaman'da köy muhtarından O haberlere tepki
Editör: Karamanca
13 Mayıs 2021 - 15:50 - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 - 16:10




Geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Çatak Köyü'nde meydana gelen olayda, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında yakalama emri bulunan Harun Y. jandarma ekiplerince cezaevine konulmuştu.

Olayın yanlış haber konusu olduğunu belirten Çatak Köyü muhtarı Ali Bilgin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımlayarak şahsın firari olmadığını belirtti. Yapılan haberlerle köy halkının rencide edildiğini ifade eden Muhtar Bilgin açıklamasında;

''11.05.2021 Tarihinde bazı ulusal ve yerel basında çıkan haberlere göre köyümüzde Bir şahıs hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunup firari ve kacak olan kişiye yönelik jandarma oparosyonu ile kıskıvrak yakalandı diye haber çıkmıştır.

Bu haber asılsız ve yalandır. İşin aslı şöyledir ki; Bu şahıs 2016 yılında bir kavgaya karışmış ve tutuklanmıştır. 2 yıl ceza evinde kalmış, sonra denetimlik serbestlikden yararlanıp serbes bırakılmıştır. Bu şahıs bu sürede vatani görevi olan askerlik vazifesini yapmıştır ve sürekli olarak bağlı bulunduğumuz kolluk kuvetlerine imzaya gidip gelmiştir.

Yani kacak ve firari değildir. Mahkeme tekrardan tutklama kararı almıştır. 11.05.2021 günü kolluk kuvetleri köy muhtarı olarak şahsımı aramışlardır ve bu şahsı sormuştur. Bende köyde evinde dedim ve kolluk kuvvetleri köyümüze gelip bu şahsı almışlardır.

Yani bu şahıs ne kacak nede firaridir yeri yurdu bellidir .Yanlış yapılan ulusal ve yerel haberler köyümüzü ve köy halkımızı rendice etmiştir. Bu yalan haberlerin yapılış şekli ve medyaya bu şekilde yansıtılmasını şiddetle kınıyorum. Saygılarımla Çatak köyü muhtarı Ali Bilgin'' sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum