Karaman'da korona virüslü hasta varmı?

Karaman’da 'Korona Virüsü' konulu haberlerin ardından yetkili isimlerin açıklama yaparak..

Karaman'da korona virüslü hasta varmı?
Editör: Karamanca
05 Mart 2020 - 20:31 - Güncelleme: 05 Mart 2020 - 21:05




Karaman’da 'Korona Virüsü' konulu haberlerin ardından, yetkili isimlerin açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmaması paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Karaman'da isimleri belirtilmeyen karı-koca, öğle saatlerinde yüksek ateş şikâyeti ile sağlık ekiplerinden yardım istedi. Kısa süre önce umre ziyaretinden geldiği öğrenilen karı-koca, Korona virüsü şüphesi ile tedbir amaçlı seyyar negatif basınçlı sedye ile Karaman Devlet Hastanesi’ne getirildi. Karı-Koca şahısların kan örnekleri test yapılmak üzere laboratuara gönderildi. Üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığı hastanede enfeksiyon bölümü kapatılarak karı-koca hastalar karantina altına alındı.

Olayın kamuoyuna yansıması üzerine tüm gözler Karaman Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne çevrildi. Kendileri, yakınları veya çocukları hasta olan birçok vatandaş yaşadıkları panik nedeniyle hastaneye gidemediklerini belirterek sosyal medya üzerinden yetkililere seslendi. Öte yandan sağlık müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yüksek ateş tespit edilen karı-kocanın kısa süre önce umreden gelmeleri nedeniyle tedbiren gözetim altında tutuldukları öne sürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasında belirttiği ''Pozitif vaka yok'' sözü Karaman'ın yanı sıra diğer illerde tedbir amaçlı gözetim altında tutulan hastalara umut oldu.

Pozitif vaka yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’de şu ana kadar pozitif vakaya rastlanmadığını söyledi. Koca, ‘’Şu ana kadar bin 363 şüpheli vakanın tarandığını bunlardan pozitif olan hiçbir vaka olmadığını belirten Koca, “İran sınırından gelip gözlem altına aldığımız vatandaşımızın toplam sayısı şu an 53 kişi. 117 idi diğerlerini taburcu ettik. Zekai Tahir'de, konuk evinde kalan özellikle Kum ve Meşhed öyküsü olan 68 yolcu. Şu ana kadar da herhangi pozitif vakamız söz konusu olmamıştır” ifadelerini kaydetti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum