Karaman'da karantina yurdundan kaçmaya çalışırken yakalandı

Karaman'da toplum sağlığını riske atarak karantina uygulamalarını delenler Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Nefise Sultan Kız yurdunda karantinaya alınmaya başlandı.

Karaman'da karantina yurdundan kaçmaya çalışırken yakalandı
Editör: Karamanca
14 Eylül 2020 - 14:25




Karantina yurdunda kalan bir kişi ise buradan da kaçmaya çalışırken yakalandı.

Karaman'da koronavirüs tedbirleri en üst seviyede devam ederken Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık'ın başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu karantina uygulamasını delen kişiler hakkında yeni karar aldı. Alınan kararın ardından karantina ihlali yapan bir çok kişi kolluk kuvvetlerince yakalanarak Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Nefise Sultan kız yurduna getirilmeye başlandı.

Karaman'da dün bir düğünde karantina ihlali yapan kişi 112 acil çağrı merkezine yapılan ihbarın ardından kolluk kuvvetlerince yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen kişi daha sonra sağlık ekipleri tafından karantina yurduna getirildi. Karantina yurdunda kalmakta olan bir kişinin ise buradan da kaçmaya çalıştığı ancak yetkililerin buna anında müdahale etmesi sonucu kaçamadığı öğrenildi. 

Polis, Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE), AFAD ve sağlık ekiplerinin görevlendirildiği yurda bundan böyle karantina ihlali yapan herkesin istisnasız getirileceği, ve karantinada kaldığı süre boyunca yapılan tüm masrafların kendisinden tahsil edileceği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 2 Yorum