Karaman'da kar tatili uzatıldı

Karaman'da dün sabah saatlerinde lapa lapa yağmaya başlayan kar, tüm kenti beyaza bürüdü. Kentte buzlanma ve yağış nedeniyle eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı.

Karaman'da kar tatili uzatıldı
Editör: Karamanca
10 Şubat 2022 - 15:57 - Güncelleme: 10 Şubat 2022 - 19:58




Aralıklarla yaşanan kar yağışı nedeniyle şehirlerarası ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

İlimizi Akdeniz'e bağlayan Karaman-Mersin karayolu üzerindeki Sertavul Geçidi'nde bölge trafik ekiplerinin kontrolleri devam ediyor.

Yollarda yaşanan buzlanma ve yağışın devam etmesi üzerine dün Karaman Valiliği'nden yapılan açıklama ile eğitime 1 gün (10 Şubat Perşembe) süreyle ara verildiği bildirilmişti.

Valilikten bugün yapılan açıklamada ise tatilin 1 gün süreyle uzatıldığı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada;

 "
Valiliğimizce; Buzlanma ve don  nedeniyle; İlimiz merkez ve merkeze bağlı okullarda 11 Şubat 2022 Cuma  günü yüz yüze eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Aynı şekilde; Halk Eğitim Merkezi ile rehabilitasyon merkezleri bir (1) gün tatil edilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de Cuma idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." sözlerine yer verildi.

Çığ tehlikesine dikkat

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Karaman'ında içinde bulunduğu bölgede hava sıcaklıklarında artış bekleniyor. Çığ uyarısının yapıldığı açıklama şöyle;

''Bölgemizde gerçekleşen kar yağışları özellikle dağlık kesimlerde yüksek kar örtüsü oluşmasına sebep olmuştur. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının bölge genelinde 3 ila 5 derece artması beklenmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre;

Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yetkililerin, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir. 
 
Başlama zamanı 10.02.2022 13:00, Bitiş Zamanı 18.02.2022 09:00''

YORUMLAR

  • 0 Yorum