Karaman'da kamu personelinin test sonucu pozitif çıkınca?

Karaman’da kamu personelinin Kovid-19 şüphesiyle gittiği hastanede test sonuçları pozitif çıkınca?

Karaman'da kamu personelinin test sonucu pozitif çıkınca?
Editör: Karamanca
27 Nisan 2020 - 20:36 - Güncelleme: 27 Nisan 2020 - 23:25




Karaman’da kamu personelinin Kovid-19 şüphesiyle gittiği hastanede test sonuçları pozitif çıkınca çok sayıda çalışan kurum tarafından idari izne ayrıldı.

Olay, İl Özel İdaresi’nde meydana geldi. İddiaya göre, rahatsızlığından dolayı hastaneye giden il özel idare çalışanı Y. Ş.’e Kovid-19 testi yapıldı. Test sonuçları pozitif çıkan Y. Ş. tedavi altına alınırken, bazıları aynı birimde çalışan bazıları ise temas olabileceği düşünülen toplamda 27 personel de bir haftalık idari izine ayrıldı.

İzine ayrılan 27 personele kurum tarafından, ‘’Siz 1 hafta boyunca evlerinizde kalın. Bu sürecin sonunda test yapılacak ve sonucu negatif çıkanlar işine devam edecek, pozitif çıkanlar ise tedavi altına alınacak’’ denildiği öne sürüldü.

Öte yandan ‘Bulaşma şüphesiyle’ idari izine gönderilen 27 personelin hiç birine test yapılmadığı iddia edildi. Bu skandal iddia, ‘’Bulaşıp bulaşmadığı konusunda bir tespite varmadan izine ayrılan personelin ailelerin yanına gönderilmesi ne kadar doğru?’’ sorusunu akıllara getirirdi.

Bilindiği üzere, Herhangi bir hasta ile teması olup olmadıkları bilinmeyen yurtdışından gelen vatandaşlara yurtlarda 14 günlük karantina süreci uygulanıyor. Karaman’da test sonucu pozitif çıkmış biri ile 6’sı aynı birimde çalışan 21’i çay veyahut yemek gibi molalarda bir araya gelmiş toplamda 27 kişiye 1 haftalık ‘Ev izini’nin esprisi merak konusu oldu.

 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Arda artan
    3 yıl önce
    Bu personel eve gonderilmek yerine uygun bir yere yurtlarda 14 karantinaya alınmasi gerekirdi.. Bu durun cok sayıda kisiye bulaş sağlaysbilir. Hala uyanamadik.
  • Kahraman karaman
    3 yıl önce
    Bizim millet bilip bilmeden savuruyor. Bir haftalık bekleme süresi test sonucunun sağlıklı sonuç vermesi içindir. Çünkü kuluçka döneminde negatif çıkma durumu var. Testten tam sonuç alinabilmesi için bulastiktan sonra uzerinden 5-6 gün geçmesi gerekir.bir hafta sonra test yapacagz denms
  • AGE
    3 yıl önce
    Değil böyle bir olay, normal şartlarda boğaz ağrısı için bile gidilmesi halinde mutlaka test yapılıyor. Bu vatandaşlar hastaneye gitmişlerde test yapılmamışsa evet merak uyandırabilir. Ama kurumdan söylenilen kadarıyla evde kalıyorlar. Hâl böyle olduğu için de eleştirilecekse kurum yetkilileri eleştirilmeli. Bu kadar merak uyandırdıysa kendileri başvurup yaptırsınlar testi. Kimse kusura bakmasın şu pandemi ortamında sağlık noktasında söylenecek tek kelime yok. Her zamankinden çok daha titiz davranılıyor. Merak edecek bişey yok, idari amirinin sözüne binaen evine gidip oturacağına git ve yaptır testini...
  • Hasan Hüseyin kalaycı
    3 yıl önce
    Burası karaman devlet hastanesi böyle olaylar normal. Allah kimseyi bu hastaneye düşürmesin. Doktor hastaya düşman gözüyle bakıyor.