Karaman'da işçilerle güvenlik güçleri arasında arbede

Karaman'da maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle aylardır eylemlerini sürdüren ve geçtiğimiz günlerde validen 'çözüm sözü' alan işçiler, verilen söz gerçekleşmeyince bir kez daha toplandı.

Editör: Karamanca
10 Aralık 2020 - 19:50 - Güncelleme: 10 Aralık 2020 - 20:33




Olay, bugün Ermenek ilçesinin Güneyyurt Kasabası'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, basın açıklaması için kasaba meydanında toplanmaya başlayan maden işçilerine jandarma ekipleri 'Evlerinize gidin' dedi. Açıklama yapmak için diğer arkadaşlarının da meydana gelmesini bekleyen maden işçileri alanı terk etmeyince jandarma müdahale etti. Bir maden işçisinin cep telefonu kamerasına yansıyan arbede sonrası dağıtılan maden işçileri dağlık bir bölgeye çıkarak açıklama yaptı.

''Kış boyunca giyeceğim 1 tane montum vardı o da jandarmanın elinde kaldı''

İşçiler adına yapılan açıklamada; ''Bugün insan hakları günündeyiz, direnişimizin 102. günündeyiz. Güneyyurt meydanında yaklaşık 10 arkadaş basın açıklaması için bir araya geldiğimizde henüz bir açıklama hazırlığımız bile yokken bizi tartakladılar. Benim kış boyunca giyeceğim bir tane montum vardı oda jandarmanın elinde kaldı. Önlerine attın, yazıklar olsun diyorum, biz terörist değiliz, insan hakları gününde hakkımızı aramak için çıktık. Konuşurken maskem düştü diye bana ceza uyguladılar.

Dağlık alanda yapılan açıklama - Tıkla izle

Bugün haksızlığa, hukuksuzluğa, adeletsizliğe, açlığa ve sefalete karşı direnişimizin 102. günü. Bugün 10 Aralık insan hakları günü. Günlerdir haklarımız için direniyoruz, günlerdir her türlü yolu deniyor yaşadığımız sorunlara çare arıyoruz. Bu topraklarda madencilere yapılan zulmü, haksızlığı ve hukuksuzluğu başta tüm Türkiye kamuoyu olmak üzere devletin bakanından valisine, kaymakamından savcısına anlatmaya çalışıyoruz'' denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum