Karaman'da her ayın 15'i çiğ köfte günü

Yıllarca ülkemizin doğu illerinde bilinmesine karşın yakın tarihlerde İçanadolu ve Karaman’da da yaygınlaşan çiğ köfte, bir yiyecek olmasının yanında zengin bir kültür olarak ta biliniyor.

Karaman'da her ayın 15'i çiğ köfte günü
Editör: Karamanca
15 Eylül 2020 - 00:28




Bilinen birçok faydasının yanında kullanılan malzemeler itibariyle de aranan bir lezzet olan çiğ köftenin tarihi bazı kaynaklara göre 4 bin yıl öncesine dayanıyor. Öncelikli malzemesi bulgur olan çiğ köfte, bulgur tüketiminin fazla olduğu ilimizde yoğun ilgi görünce ardı ardına çiğ köfte firmaları açılmaya başladı.

Zaman içerisinde kendisini kanıtlayan firmalar ayakta kalmayı başarırken, damak tadına hitap edemeyen firmalar ise sektörden çekilmek durumunda kaldı. Sektöre küçük yaşlarda çırak olarak giren Murat Arı, hepsi bir birinden mahir ustalardan kıvam, tarif ve hazırlama gibi konularda destek alarak usta oldu. Kendisine ait işyerini açma kararı alan Arı, iç ve dış mekân olarak toplamda 300 metrekarelik bir dükkânda faaliyete başladı.

Yılların lezzetine kattığı yeni hazırlama ve sunum yorumu ile kısa sürede Karamanlıların beğenisini kazanan Murat Arı, ilgiden memnun. Türkiye genelinde birçok bayisi bulunan Adıyaman Çiğköftecisi Aziz Usta’nın Karaman bayiliğini yapan Arı, açılışa özel yaptığı kampanya ile de ses getirdi.

Firma, her ayın 15’inde alınan 1 kiloluk çiğköfteye yarım kilo hediye ediyor. Kalitesi ile bilinen Aziz Usta çiğköftesini ister, Osman Gazi Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı Oba Düğün salonu karşısındaki işyerine giderek, isterseniz firmanın sipariş hattından ev veya işyerinize isteyebilirsiniz. Çiğ köftenin kilo fiyatını 34 lira olarak belirleyen firma, çiğ köfte dürümün fiyatını ise 4 lira olarak açıkladı. Çiğ köftenin yanı sıra işyerinde midye satışı da yapılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum