Karaman'da görenleri şaşkına çeviren ilan

Karaman'da bir esnaf kentin en işlek noktalarına verdiği bilboard ilanıyla şaşırttı.

Karaman'da görenleri şaşkına çeviren ilan
Editör: Karamanca
03 Haziran 2020 - 19:03 - Güncelleme: 03 Haziran 2020 - 19:25




Pandemi sürecinde gerek Karaman'da gerekse yurt genelinde birçok isimsiz hayırsever gittikleri bakkal veya marketlerdeki veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların borçlarını kapatmıştı. Bazı şehirlerde valilik öncülüğünde yürütülen geleneğin geçmişi Osmanlı dönemine uzanmasına karşın, günümüzde de bazı hayırseverlerce yaşatılmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, Bugün İsmetpaşa Caddesi'nden geçen vatandaşlar cadde üzerinde yer alan bilboarddaki ilanı görünce şaşkına döndü. Karamanlı esnaf verdiği ilanla veresiye defterini satılığa çıkarttı.

Karamanlı esnafın ilanını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, ilanı veren esnaf için ''Alacaklı olduğu kişiler getirmeyince böyle bir yola başvurmuş olabilir. Aslında defteri satılığa çıkarmıyor, gelin borcunuzu ödeyin çağrısı yapıyor'' şeklinde yorumlar yaptı. İlanın da kasaplık yaptığını belirten esnaf veresiye defteri için 200 bin lira fiyat biçerek, işyerinin açık adresini verdi.

Bir hayli şişkin olduğu anlaşılan defterin hayırseverler tarafından rağbet görüp görmeyeceği merak konusu oldu.


eren kasap ilanı
 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Saadet karadeniz
    3 yıl önce
    Parasi olmayanlarinda cani et yemek isteyebilir televizyonlar 24 saat et sucuk reklami etle yapilan yemek tarifleri ne yapsin fakirin cani yokmu onlari azaltsinlar
  • Karamanlı
    3 yıl önce
    Bir ekmek fırını olsa insanlar zaruri ihtiyacı için almış ödeme imkanı bulamadığından borcunu kapatamamış yazık diyeceğim ama söz konusu borç bir kasap dükkanına yapılınca borcu yapana yuh, kasap a da hakkaten yazıktır diyesim geliyor ???? paran yoksa et yiyeceğine yeme be kardeşim????
  • Aycan
    3 yıl önce
    Bu adamı bu duruma getiren kişileri aslında hayretler içinde karşılamamız gerekir. Küçük bir mahalle esnafının iki yüz bin TL. Zarara uğratan kişiler aslında ahlaksıdır.
  • Hayırlısı
    3 yıl önce
    Adam ne hale düşmüş o veresiye alıpta birde imkanı olduğu halde borcunu ödemeyenler ömür boyu namaz kılsa Kabe’de yatıp kalksa NAFİLE Allah benim affedemeyecegim(AFFETMEYECEĞİM) tek günah KUL HAKKI diye buyuruyor.