Karaman'da ekipler köy yollarını açık tutmak için zamanla yarışıyor

Yurdun birçok bölgesinde kendisini gösteren kar yağışı, dün ikindi saatlerinden itibaren Karaman’ı etkisi altına aldı. Yaşanan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarında ulaşım durma noktasına geldi.

Editör: Karamanca
23 Ocak 2022 - 12:16 - Güncelleme: 23 Ocak 2022 - 12:35




İl Özel İdaresi ekipleri dün (22.01.2022 Cumartesi) yağış başladığı andan itibaren köy yollarında kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Kar ve tipinin etkili olduğu bölgelerde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelirken, ekipler aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, bugün gece saat 04.30 sıralarında ambulansın ulaşamadığı Çukur Köyü yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince açılarak sağlık ekiplerinin hasta şahsa ulaşımı sağlandı. Acil durumlara müdahalenin yanı sıra ekipler, tüm köy yollarını açık tutmak için adeta zamanla yarışıyor.

Çalışma yapılan güzergahlar

Alınan bilgiye göre dünden bu yana farklı güzergahlarda çalışma yürüten Karaman İl Özel İdaresi ekipleri 23.01.2022 saat 11.00 itibariyle; 2 greyder ile Zengen- Gülkaya - Akpınar-Çimenkuyu- Güçler-Güldere- Üçbaş köy yolunda, 2 greyder ile Başkışla- Bozkandak - Şıhlar - Damlapınar- Muratdede- Yılangümü- Göcer -köy yolunda ve 2 greyder ile de Çavuşpınarı - Boyalı - Erenkavak- Aybastı- Özdemir köy yolunda kar kürüme ve yol açma çalışması yürütüyor.

Ekipler ayrıca; 2 greyder ile Gökçe- Lale- Tarlaören- Tavşanlı-Ağaçyurdu- Kozlubucak- Medreselik- Cerit- Elmadağı- Değirmenbaşı  köy yolunda, 2 greyder ile Narlıdere- Burhan - Çukur - Bayır- Ada - Kalaba- Akçaalan-İhsaniye- Akın köy yolunda ve  2 greyder ile de Morcalı- Esentepe- Madenşehri- Üçkuyu köy yolunda çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan; 2 kar bıçaklı kamyon ile Barutkavran- Ağılönü- Alçatı- Kızık - Salur- Beydilli- Ekinözü- Akçaşehir köy yolunda, 2 kar bıçaklı kamyon ile Mesudiye- Karalgazi- Demiryurt- Kisecik- Kaşoba- Ortaoba- Süleymanhacı köy yolunda, 2 kar bıçaklı kamyon ile Göztepe- Osmaniye- Çoğlu- Burunona- Karacaören- Eğilmez Köy yolunda ve 2 kar bıçaklı kamyon ile de Kazımkarabekir ilçesinin köy yollarında karla mücadele devam ediyor. Açılan yolların tipi nedeniyle tekrar kapanma durumuna karşın ekiplerin, geceden bu yana kontak kapatmadan çalıştığı bilgi edinildi.

Yağışlar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. 23.01.2022 Pazar günü; tüm bölge genelinin yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları ve çığ tehlikesi için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
21.01.2022 18:00 - 27.01.2022 18:00
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma – Don – Tipi – Çığ - Ulaşımda aksamalar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum