Karaman'da cesetleri kepçeyle gömdüler

Editör: Karamanca
22 Mart 2024 - 18:00 - Güncelleme: 23 Mart 2024 - 16:02




Karaman’da sahte mama verildiği iddia edilen köpekler can çekişerek ölmeye başlayınca, olayı ört bas etmek için şehrin sağlığını tehdit edecek bir uygulama hayata geçirildi.

Olay, Karaman Belediyesi’ne ait hayvan barınağında meydana geldi. İddiaya göre, sahte mama verilen köpekler feci bir şekilde can çekişerek ölmeye başlayınca, görevliler durumu Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya bildirdi.


Kalaycı’dan gelen talimat doğrultusunda, barınakta ölen çok sayıda köpek gizlice alınarak kepçeyle kazılan çukura gömüldü. Olayla ilgili bir süredir kamuoyunda konuşmalar, iddialar ortaya atılırken; bu iddiaları adeta teyit edercesine bir ses kaydı internet ortamına düştü.

Karaman Belediyesi personeli iki kişi arasında geçen konuşmada, köpeklerin sahte mama nedeniyle öldüğü ve kepçe yardımıyla açılan kuyuya gömüldüğü belirtiliyor. Kayıtta geçen ifadeler; halk arasında ‘’ağzı var dili yok’’ şeklinde anılan köpeklere karşı haksızlık ve ihmalkârlık yapıldığını gözler önüne seriyor. Bu vicdanları sarsan trajedi bir yana, gizli bir şekilde gömülen köpeklerin doğaya hastalık, virüs yayması da olağan bir durum olarak görülüyor.

Olayın aydınlatılması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, ‘’Bu vahşetin ardındaki sebepler ve yetkililer mutlaka sorgulanmalı, sorumlular hesap vermeli. Bu, tüm Karaman’ın vicdanına seslenen ve adaletin önünde duran bir olaydır. Yapılacak olan tahkikat neticesinde en azından köpek cesetlerinin gömüldüğü noktalar ilaçlanabilir, herhangi bir hastalığın yayılmasının önüne geçilebilir.’’ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum