Karaman'da bir zamanların gözde mekanı kapanıyor

Karaman'da 2000'li yılların başında açılan ve bir zamanların vazgeçilmez mekanı olan AFRA zaman içerisinde prestijini yavaş yavaş kaybetti.

Karaman'da bir zamanların gözde mekanı kapanıyor
Editör: Karamanca
11 Temmuz 2020 - 14:21




AFRA bir süre sonra MAKRO olarak hizmet vermeye başladı. Bir zamanlar torpille çok uçuk ücretlere dükkan kiralayan esnaflar şimdi o alanı kaderine terk etti. 

Karaman'ın geçmişte en büyük alışveriş merkezi olan ve tüm Karamanlıların adeta akın ettiği gözde mekana en son darbeyi koronavirüs vurdu. Karamanlılara ilk AVM hissini yaşatan alanda esnaflar daha fazla direnemeyerek dükkanlarını bir bir boşalttı.

Son dönemde çok kan kaybeden alanda yerel bir market zinciri yeniden bir heyecan katabilmek adına girişimde bulunmuştu. zorluklara rağmen kısa sürede eski günlerine dönmeye çalışan mekan, koronavirüsünde etkisi ile tamamen durma noktasına geldi.

Son olarak; Marketinden, sarrafına, oyuncakçısından, lokantasına 2 dükkan hariç hepsi kapısına kilit vurdu. Bir zamanlar yüzlerce, binlerce insan yüzünün görüldüğü alanda şimdilerde “Burada yer almak istermisiniz” yazılı pankartlar yerini aldı.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Su jllkhh
    3 yıl önce
    Allah allah gariban gurbetçiler enteressn
  • Müşerref Dal.
    3 yıl önce
    Çünki Afrayı Kombassana üye olup para yatıran gariban gurbetçilerin ahı bedduası ondurmadı ve O Ah halen devam ediyor. Oraya açılan diğer AVM lerde onmadı. Çünki orası beddualı yer. Kimsenin Ahı kimseyi ondurmuyor maalesef.