Karaman'da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Karaman'da, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler çeşitli programlarla anıldı.

Karaman'da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı
Editör: Karamanca
06 Şubat 2024 - 12:26 - Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 12:27




6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için Aktekke Camisi'nde program gerçekleştirildi. Sabah namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Namazın ardından, valilik toplantı salonunda AFAD Müdürü Şerife Han tarafından, protokol üyelerine deprem konulu sunum yapıldı ve fotoğraf sergisi gezildi.

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, ülkede deprem döneminde çok büyük bir birlik ve beraberlik gösterildiğini ifade ederek, afetlerin yaşanmamasını temenni etti. Vali Sarıibrahim, "Afet duyarlılığının arttırılması, gönüllü vatandaşların yetiştirilmesi, geleceğe ilişkin tedbirlerin alınması gibi temel unsurları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Her ilde olduğu gibi Karaman da tüm kamu kurumları, belediye, sivil toplum kuruluşları, iş dünyasıyla yardıma koştu. İl AFAD Müdürlüğümüz koordinesinde, arama ve kurtarma ekiplerimiz ivedilikle deprem bölgesine hareket ettiler ve özveriyle çalıştılar. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken ebediyete intikal etmiş vatandaşlarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.

Program, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve Kur'an-ı Kerim okunması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum