Karaman'da 120 kiloluk muhtardan tırmanış tüyoları

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, merkeze bağlı Taşkale köyünü ziyaret ederek Manazan mağarası, tahıl ambarları ve ince su mağarasında incelemelerde bulundu. Taşkale köyü muhtarı Hasan Karaca, Vali Işık'a köydeki tarihi tahıl ambarlarına nasıl tırmanıldığını gösterdi.

Editör: Karamanca
02 Ağustos 2020 - 17:23 - Güncelleme: 02 Ağustos 2020 - 17:43




Manazan Mağarasındaki incelemelerinin ardından Taşkale köy merkezine geçen Vali Işık, burada vatandaşlarla ayak üstü bayramlaştı. Köy muhtarı Hasan Karaca'nın eşlik ettiği ziyarette taş mescit ve tahıl ambarlarını inceleyen Vali Işık, muhtar Karaca'dan detaylı bilgi aldı.

Ziyarette tahıl ambarlarını ilginç bulan Vali Işık'a nasıl tırmanıldığını gösteren Muhtar Hasan Karaca, ''Her adım için bir oyuk bulunuyor ancak önemli olan doğru adımı atmak'' dedi. 120 kilo civarında olduğu bilinen Muhtar Karaca'nın seri bir şekilde tırmandığı yerden aynı serilikte inmesi takdir topladı.

Muhtarı merakla izleyen kalabalığın yanı sıra Vali Işık'ta Muhtar Karaca'yı alkışlayarak ''Bravo muhtarım'' dedi. Köydeki incelemelerin ardından Vali Işık ve beraberindekiler ince su mağarasında incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum