Karaman Belediyespor 3. ligde

Pandemi süreciyle birlikte tatil edilen liglerdeki durum bir süre belirsizliğini korurken, geçtiğimiz günlerde tahkim kurulunun yaptığı açıklama ile üst lige çıkmayı bekleyen kulüplerde hayal kırıklığı meydana gelmişti. Haklarını her mecrada aramaya devam eden kulüpler hakkında bugün farklı bir karar verildi.

Karaman Belediyespor 3. ligde
Editör: Karamanca
29 Temmuz 2020 - 18:07 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 18:38




Alınan kararlar çerçevesinde 2020-2021 sezonunda süper lig 21 takımla oynanacak. Ayrıca, yeni yabancı kuralı 2020-2021 sezonunda uygulanmayağı bildirilirken, ligden düşme kaldırıldı. Öte yandan özellikle Bal ligi takımlarının merakla beklediği soru da bugünkü açıklamada cevap buldu. Aralarında Karaman Belediyespor'un da bulunduğu takımlar 3. lige çıktı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada;

''Bugün Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Önemli istişarelerde bulunduk. Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun, amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu. Pandemi döneminde salgınla mücadelede Türkiye olarak liderlik ettik tüm Dünya'ya. Gerçekten büyük başarıyla ve titizlikle geçiriyoruz bu dönemi. Bu dönemde birçok sportif organizasyon iptal edilmek zorunda kalındı. Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplerimizi gönülden kutluyorum. Alınan kararlar ile Süper Lig'den, amatör kulüplere kadar yarınları kurtarmayı amaçladık. Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.'' dedi.

Karaman Belediyespor 3. ligde

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise açıklamasında;

''Avrupa'nın gördüğü en iyi protokolü hazırlayarak futbola dönüşü gerçekleştirdik. Kulüpler Birliği'nin talebiyle Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı. Süper Lig gelecek sezon 21 takımla oynanacak. Ondan sonraki sezon için 4 takım düşecek, 3 takım çıkacak ve lig 20 takımla oynanacaktır. Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşacağız.

Gelecek sezon TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig ise 39 takımla oynanacaktır. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve toplam 67 takım mücadele edecektir. Harcama limitleri, 4 Ağustos'ta, yani transferin ilk gününde açıklanacaktır''

Açıklamaların ardından Karaman Belediyespor'un da aralarında olduğu BAL Ligi'nde mücadele veren ve bir süredir haklarını arayan takımlar 3. lige çıktı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum