Karaman Belediyesi personelinin test sonucu pozitif çıktı

Korona virüs test sonuçları pozitif çıkan Karaman Belediyesi personeli tedavi altına alındı. Şahısla aynı birimde çalışan 14 kişinin de izine ayrıldığı öğrenildi.

Karaman Belediyesi personelinin test sonucu pozitif çıktı
Editör: Karamanca
05 Mayıs 2020 - 23:27




Devam eden korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında, yetkililer tarafından sürekli olarak ‘’Gönüllü karantina’’ çağrısı yapılarak vatandaşların evlerde kalmaları isteniyor. Önemli ölçüde karşılık bulan bu çağrıların dışında kalanlar, diğer ifadeyle ‘Çalışmak zorunda olanlar’ sürecin başından itibaren büyük bir fedakârlığa imza atıyor.

Virüsün yayılmaması adına bazı sektörlerde faaliyete ara verilirken; Sağlık, Emniyet ve Jandarma personelleri başta olmak üzere, yayımlanan genelgeler kapsamına girmeyen iş kollarındakiler aksaklığa meydan vermemek için çalışmaya devam ediyor. Bu iş kollarından biri de belediye temizlik ekipleri. Personellerin sürekli dışarıda çalışmalarından kaynaklı, özellikle böylesi salgın dönemlerinde hastalığa yakalanma olaylarıyla karşılaşılabiliyor. Aralıklarla sağlık taramasından geçirilen temizlik işleri personellerinden hastalık belirtisi olanlar hemen tedavi altına alınıyor.

Alınan bilgiye göre, Karaman Belediyesi temizlik işleri çalışanı O. A.’ın ateşi yüksek çıkınca korona virüs testi yapıldı. Yapılan testin sonucunun pozitif çıkması üzerine O. A. tedavi altına alınırken, aynı vardiyada çalışan 14 personel de idari izine ayrıldı. Aynı servis aracı ile işe gidip geldikleri öğrenilen 14 personele 14 gün boyunca evlerinde kalmaları ve dışarıya çıkmamaları tebliğ edildi. Bu personellerin özel kıyafetli sağlık ekiplerince periyodik olarak evlerinde kontrol edildiği öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum