Karaman Belediyesi'ndeki silahlı kavganın görüntüleri

Editör: Karamanca
27 Mart 2024 - 18:01 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 11:27




Geçtiğimiz günlerde haber sitemizin yayına verdiği ancak, belediye kaynaklarının yalanladığı ‘’Makamda silahlı kavga’’ olayında sıcak gelişme yaşandı. Olaya dair güvenlik kamerası kaydı internete düşerken, görüntüler kan dondurdu.

Olayın geçmişi

Olay, geçtiğimiz günlerde Karaman Belediyesi hizmet binasındaki Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Gücüyener’in makam odası girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önceden belediye personeli olup zorunlu sebeple işinden ayrılmak durumunda kalan A. Y., M. U. isimli bayan şahıs ile birlikte tekrar işine dönüş talebini iletmek üzere Başkan Yardımcısı Kazım Gücüyener’i ziyarete gitti. Makam personeli tarafından isimleri Gücüyener’e bildirilen A. Y. ve M. U. kapı önündeki alanda içeriye çağrılmayı beklemeye başladı.

Bu sırada koridora çıkan Başkan Yardımcısı Gücüyener, kısa bir telefon görüşmesi yaptıktan sonra tekrar içeriye girdi ve bir süre sonra makama silahlı 3 kişi geldi. Şahıslardan biri silahını çekince, Gücüyener’in sekretaryasında görevli bayan personel ‘’Abi hamileyim yapma’’ diye bağırdı. Hamile kadının çığlığına aldırış etmeyen şahıs, A. Y.’yi ve yanındaki M. U. isimli kadını hedef alarak silahını ateşledikten sonra hızla uzaklaştı. Dakikalar içinde geri dönen silahlı şahıs tekrar ateş etmek istedi ancak, bu sefer silah tutukluk yapınca, koridora çekilerek bir süre silahı düzeltmeye çalıştı. Silah sesini duyan personelin koridora çıkması üzerine panikleyen şahıslar, koşarak belediye binasından ayrıldı. A. Y.’nin makama geldiği bilgisini silahlı gruba, Başkan Yardımcısı Gücüyener’in haber verdiği iddia edilmişti.

Kan donduran görüntüler

Olayla ilgili haber sitemizin ürettiği ‘’Makamda silahlı kavga’’ başlıklı haberi yalanlayan belediye kaynakları, ‘’Yalan haber’’ diyerek konuyu örtmek istemişti. İnternet ortamına düşen güvenlik kamerası görüntüleri ise, belediye yetkililerini yalanlıyor. Videoda; Gücüyener’in makamdan koridora telefon görüşmesi yapmak için çıkıp tekrar girişi, silahlı grubun makama gelişi ve silahı ateşlemesinin ardından patlama sesini duyan personelin koridora fırlaması, kaçışmalar ve güvenlik güçlerinin gelişi yer alıyor.

Öte yandan olayı duyarak haberleştirmek maksadıyla belediye hizmet binasına gelen bir basın mensubunun da, Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tokay tarafından sıkıştırılarak görüntülerin zorla sildirildiği anlaşılıyor. Kısa süre öncesi makamına giriş yaptığı görülen Savaş Kalaycı’nin ise bunca gürültüye ve kargaşaya rağmen odasından çıkmaması gözlerden kaçmıyor. İnternette yayılan görüntüyü izleyenler, ‘’İnkâr edilen tüm gerçekler, artık saklanamaz hale geldi. Belediyemiz ne durumlara düştü’’ demekten kendini alamıyor.


Haber / Ayvaz İhsan Tekir

YORUMLAR

  • 0 Yorum