''Karaman Belediye Meclisini göreve davet ediyoruz''

Hizmet İş Sendikası Karaman Şube Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Karaman Belediye Meclisi göreve davet edildi. Açıklama şöyle;

''Karaman Belediye Meclisini göreve davet ediyoruz''
Editör: Karamanca
27 Eylül 2023 - 12:00 - Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 12:20




''Karaman Belediyesi Ongun İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde toplu iş sözleşmesi imzalamaya yönelik yetki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 23.09.2022 tarihinde sendikamıza verilmiştir. Ancak, Belediye İş Sendikası tarafından yetki tespitine itiraz edilmiş, açılan Yetki İtiraz Davası da Karaman 2. İş Hukuk Mahkemesinde lehimize sonuçlanmıştır. Ancak karşı  sendika yerel mahkeme kararını Konya İstinaf Mahkemesine istinaf etmiştir. Kendimize olduğu kadar hukukun üstünlüğüne ve yargımıza da güvenimiz tamdır.

Fakat ne var ki; Yargılama ve karar verme sürecinin uzun sürmesi işçilerimizin ücret zammı alamamasına ve ekonomik anlamda mağduriyetlerine sebep olmuştur ve bu mağduriyet giderek artmaktadır. Ayrıca bu durumun işçi performansının ve hizmet kalitesinin düşmesine, iş barışının bozulmasına sebep olması da kaçınılmazdır. Bununla birlikte, dava sürecinin sonlanması ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına kadar geçecek sürede birikecek olan işçi alacaklarının topluca ödenecek olması belediye bütçe dengesinde de önemli sıkıntılara yol açacaktır.

Hizmet İş Sendikası olarak üstlendiğimiz sorumluluk gereği bu olumsuzlukları farklı tarihlerde Ongun A.Ş yönetimine ve Karaman Belediyesi'ne resmi yazı ile ilettik. Bu soruna çözüm olarak da, sözleşme imzalandığında mahsuplaşılmak üzere avans mahiyetinde ücret ve sosyal haklarda artış yapılmasının yerinde olacağını belirttik ve daha önce bu çözümü uygulayan belediyelerimizi de emsal olarak gösterdik.

Fakat, ücretler ve sosyal haklarda artış yapılmasına yönelik taleplerimizle, işçi arkadaşlarımıza verilmesi gereken iş elbisesi, koruyucu malzemeler ve eğitim yardımlarına dair haklı isteklerimiz her defasında göz ardı edilmiş, Belediye Meclis toplantılarında  gündemine dâhi alınmamıştır.

Bunun yanında, Karaman Belediyesinde kadrolu işçi olarak çalışan arkadaşlarımızın aldıkları ücretlerin de yüksek enflasyon şartları karşısında eridiğini ve işçi arkadaşlarımızın mağdur olduğunu belirterek ücretlerde artış yapılabilmesi için gerekli olan ek protokol imzalanması talebimiz de maalesef dikkate alınmamış, yaşanan mağduriyetlere duyarsız kalınmıştır. 

İşçi arkadaşlarımızın maruz kaldığı bu mağduriyet, Ongun A.Ş ve Karaman Belediye yönetimini olduğu kadar siyasi parti ayırt etmeksizin tüm Belediye Meclis üyelerimizi de mesuliyet ve büyük vebal altında bırakmaktadır.

Bu nedenle; Gerek Ongun A.Ş  çalışanlarının, gerekse Karaman Belediyesindeki kadrolu işçi arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarında iyileştirme yapılması, mağduriyetlerin artmaması, iş barışı ve çalışma huzurunun yeniden tesis edilmesi ve Belediyemizin ileride daha büyük sıkıntılara düşmemesi adına Karaman Belediye Meclisini bu konuda hassasiyet göstermeye ve göreve davet ediyoruz.

Tüm emekçi arkadaşlarımız adına beklentimiz, ilk olağan meclis toplantısında konunun gündeme alınması veya "gündem dışı" olarak ivedilikle ele alınması, Ongun A.Ş çalışanları için avans yoluyla, kadrolu işçilerimiz için ise ek protokol imzalamak sureti ile sorunun çözüme kavuşturulmasıdır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum