Kar ve tipi nedeniyle Karaman ve çevresinde ulaşıma kapanan yollar

Soğuk ve yağışlı hava dalgası tüm yurtta hissedilirken, beklenen kar yağışı Karaman’ın yüksek kesimlerinde kendisini gösterdi.

Kar ve tipi nedeniyle Karaman ve çevresinde ulaşıma kapanan yollar
Editör: Karamanca
12 Ocak 2022 - 14:18




Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerdeki bildirilerinin ardından Karaman’ın Ayrancı ve Taşeli bölgesindeki yüksek kesimler beyaza büründü. Ayrancı’nın Erdemli sınırı bölgesi ile Taşeli Bölgesi'ndeki ilçelerde kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde Karayolları ekipleri çalışma yaparken, bazı güzergahlarda kar ve tipi nedeniyle kapanmalar meydana geldi.

Kapanan yollar

Kar yağışının bazı kesimlerde etkili olmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü kapanan yollar listesini güncelledi. Yapılan güncellemeye göre;

Ayrancı-Erdemli yolunun 34 ila 54. Kilometreleri, Karaman-Ayrancı  5.Bölge Sn. yolunun 28 ila 37. Kilometreleri ve Ermenek-Bucakkışla yolunun 68 ila 87. Kilometreleri kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.


Ayrıca; Karaman-Kırobası-Güzeloluk yolunun 0 ila 48. Kilometreleri ve Güzeloluk-Ayrancı yolunun 0 ila 25. Kilometreleri de kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Öte yandan bölgedeki yakın güzergahlardan; Taşkent-Alanya yolunun 0 ila 20. Kilometreleri, Hadim-Belpınarı yolunun 67 ila 70. Kilometreleri ve Hadim-Alanya yolunun 0 ila 15. Kilometrelerinde zaman zaman kapanmalar yaşandığı bildirildi.


Metetoroloji verilerine göre içinde bulunduğumuz haftanın en düşük sıcaklığı -8 olarak belirtilirken, beklenen en yüksek sıcaklık ise 5. Çarşamba etkisini gösteren yağışlı havanın Perşembe Günü de devam edeceği tahmin ediliyor.

Cuma’nın sisli, Cumartesi ve Pazar’ın çok bulutlu olarak geçeceği tahmin edilirken, bu günlerde yağış beklenmiyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum