Kaliteli Membran Ürünleri İle Yapıların Ömrünü Uzatabilirsiniz

Su yalıtımı; suyun ve nemin, metal, tuğla, ahşap ve taş gibi materyallerin üzerindeki olumsuz etkilerinin engellenmesini sağlar. Bu sayede yapıların uzun süre boyunca herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadan konforlu, güvenli ve sağlıklı kalması konusunda da önemli bir role sahip bulunur.

Kaliteli Membran Ürünleri İle Yapıların Ömrünü Uzatabilirsiniz
Editör: Karamanca
30 Ocak 2021 - 01:32




Yapılarda su yalıtımı uygulanmadığı durumlarda, su herhangi bir yolla yapı donatısına sızabilir. Donarak ya da farklı kimyasal tepkimelere girerek hem donatının özelliğini yitirmesine hem de yapının dayanım gücünün düşmesine neden olabilir. Dayanım gücünün azalması deprem gibi doğa olayları sonucunda insan hayatının tehlikeye girmesi gibi çok ciddi sonuçlarla karşılaşılmasına yol açabilir. Binalarda etkin bir su yalıtımı uygulamasından söz edilebilmesi için; toprak ile temas eden duvarların, suyun yapı dışında birikebileceği seviyenin altında olan dış duvarların, temellerin, balkonların, zemine oturan döşemelerin, eğimli çatıların, banyo, lavabo ve mutfak gibi ıslak zeminlerin yalıtım uygulamalarının titizlikle gerçekleştirilmesi gerekir. 

Membran Seçiminde Kaliteyi Ve Kullanım Alanına Uygunluğu Göz Önünde Bulundurun 

TPO membranlar UV ışınlarına ve zorlu hava koşullarına maruz kalmakta olan tüm çatılarda etkili bir su yalıtımının sağlanması için tasarlanmıştır. Hızlı ve kolay bir uygulama imkanına sahip olan TPO membran EPS ısı yalıtımı levhalarının üzerine doğrudan uygulanabilir. Polimer üretim teknolojisi kullanılarak üretilen TPO membran plastifiyan içermediğinde uzun süreli esneklik avantajı da sağlar. TPO membran tek katlı yansıtıcı bir çatı kaplama malzemesi olup gri, ten rengi ve beyaz olmak üzere üç farklı renkte üretilebilir. Beyaz renkli TPO membran kullanımı tercih edildiğinde enerji tasarruflu serin bir çatı elde edilir ve binanın enerji tüketiminin azaltılması da söz konusu olur. 

Protan Turkey tarafından kullanıcıların ihtiyaçlarının üst düzeyde ve yüksek kalite ile karşılanması amacıyla geliştirilen Protan TPO membran; hafif metal çatılarda, kubbe şeklinde ya da farklı şekillerde bulunan beton ve çelik çatılarda, ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız çatılarda kullanılabilir. Bunlara ek olarak bahçe, otopark, teras çatılarıyla metal derelerin su yalıtımında da TPO membranlar yoğun bir şekilde kullanılır. Özelliklerinden dolayı düz çatılar çoğunlukla yapıların en zorlu uygulama alanı olarak kabul edilmekte olup TPO membran kullanımının çatılarda da tercih edildiği biliniyor. TPO membranlar bunların dışında farklı kullanım alanları ile de dikkat çekiyor. En etkin izolasyon uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için TPO membran; bodrum veya tünel gibi yer altı yapılarında, balast ya da yeşil / bahçe çatıları altında gevşek döşenmiş sistemler ya da mekanik olarak sabitlenmiş sistemler gibi birbirinden farklı çatı uygulama tekniklerinde de kullanılabilir. 

Protan FPO Ve TPO Membran Çözümleri İle Dikkat Çekiyor
 

FPO membran esnek poliolefin liflerinden oluşan bir sentetik su izolasyon ürünü olup üzerine yerleştirilmiş olduğu malzeme ile suyun temasını engellemeyi sağlar. TPO membran termoplastik poliolefin esaslı su yalıtım membranı olmasının yanı sıra atmosfer koşullarına, bitki köklerine, UV ışınlarına, yüksek ölçüdeki yırtılmalara, delinmelere ve aşınmalara karşı olan direnci ile de bilinir. FPO/TPO membranlar bu özelliklerinden dolayı uzun hizmet ömrüne sahiptirler. İçeriğinde klorür ya da plastifiyan bulunmayan FPO membran çevreye zararlı madde yaymaz  ve formülü nedeniyle çevre dostu su yalıtım malzemeleri arasında sınıflandırılır. Yüksek elastikiyete ve mekanik mukavemete sahip olan FPO membran UV ışınlarına karşı yüksek dayanıklılığa sahiptir.Bu nedenle zaman içerisinde yaşlanma ya da sertleşme gibi sorunlarla karşı karşıya kalınması söz konusu olmaz. Ayrıca FPO/TPO  membran özel olarak tasarlanmış bir hammaddenin kullanılmasıyla katkısız olarak üretildiğinden yapısal olarak özelliklerini kaybetmez. 

Çeşitli sektörlerde ve birçok ülkede dayanak noktası olan Protan’ın ana pazarı inşaat olarak bilinir. Protan çalışmalarını; müşterilerin varlıklarını koruyan yenilikçi çatı sistemleri, havalandırma sistemleri, teknik tekstiller ve membranlar üzerinde yoğunlaştırır. Bu aşamada doğal kaynakların kullanımını, emisyonları ve israfı azaltmaya odaklanarak malzemenin ve enerjinin verimli bir şekilde kullanımını temel ilkesi olarak kabul eder. 

Protan tarafından kullanılmakta olan tüm hammaddeler, düzenli bir şekilde denetime tabi tutulan tedarikçilerden temin edilir ve üretim aşamasına geçilmeden önce test edilir. Bunun temelinde çatı kaplamalarının özelliklerinin, kalitesinin ve ömrünün; hammaddenin kalitesi ile belirlendiği anlayışı yatar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum