Jose Arnulfo Veloso, Jose Akorodum kimdir?

Son zamanlarda, sosyal medya platformları üzerinden Filipin Ulusal Bankası'nda çalıştığını iddia eden ve adını "Jose Arnulfo Veloso" olarak tanıtan bir kişi birçok kullanıcı ile iletişime geçiyor.

Jose Arnulfo Veloso, Jose Akorodum kimdir?
Editör: Karamanca
30 Ağustos 2023 - 15:43 - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 - 15:56




Son zamanlarda, sosyal medya platformları üzerinden Filipin Ulusal Bankası'nda çalıştığını iddia eden ve adını "Jose Arnulfo Veloso" olarak tanıtan bir kişi insanları dolandırmak istiyor. Bu şahıs, kendisini bankanın denetim müdürü olarak tanıtarak insanlarla iletişime geçiyor ve ciddi bir dolandırıcılık girişiminde bulunuyor.

Bu dolandırıcı, iletişime geçtiği kişilere aynı soy ada ve uyruğa sahip olduğunu iddia ettiği bir kişinin banka müşterisi olduğunu, ancak miras bırakmadan öldüğünü iddia ediyor. Ayrıca, bu kişinin ölüm haberinin bankanın diğer müdürleri tarafından bilinmediğini ve eğer bu bilgi ortaya çıkarsa paranın başka fonlara aktarılacağını söylüyor. Dolandırıcı şahsın kullandığı ismin ve fotoğrafın kendisine mi yoksa başkasına mı ait olduğu ise bilinmiyor.

Dolandırıcılık girişimi şu şekilde işliyor:

Sizi ikna etmeye çalışıyor. Dolandırıcı, banka içerisindeki yetkili bir kişi gibi davranarak güveninizi kazanmaya çalışıyor.

Varis olmanızı öneriyor. Sözde mirasın sizin gibi bir varise ait olduğunu iddia ediyor ve bu parayı sizin çekebileceğinizi belirtiyor.

İş birliği teklif ediyor. Dolandırıcı, sizden iş birliği yapmanızı isteyerek mirası sizinle paylaşacağını söylüyor.

Ancak unutmayın ki bu kişinin amacı sizi dolandırmaktır. Gerçek bir banka çalışanı, bu tür hassas bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşmaz veya bu tür bir iş birliği teklif etmez.

Dolandırıcılara Karşı Nasıl Korunabilirsiniz?

Bilinmeyen kişilerle kişisel ve mali bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının.
Hiç kimseye kimlik bilgilerinizi veya banka hesap bilgilerinizi vermeyin.
Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda, hemen yerel polise veya ilgili yetkililere bildirin.
Sosyal medya üzerinden gelen bilgilere ve tekliflere dikkatli yaklaşın ve şüpheli herhangi bir etkileşimi sonlandırın.
Sahte bankacılık işlemleri ve dolandırıcılık girişimleri gibi suçları önlemek için dikkatli olun. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için bu uyarıları paylaşın ve bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olun!

Dolandırıcı şahsın kişilere gönderdiği mesaj

''Merhaba ‘’Adınız’’,

Arkadaşlığımı sunuyorum ve beni iyi bir kalple kabul edeceğinize inanıyorum. Sizinle iletişime geçip birbirimize en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğimizi görmek için beni zorladılar. Ben Bay Jose Veloso, burada Filipin Ulusal Bankası'nda (PNB) Denetim Müdürü olarak çalışıyorum. Artık seninle karşılaşmamın Tanrı'nın dileği olduğuna inanıyorum. İlginizi çekeceğini düşündüğüm önemli bir iş görüşmem var, çünkü bu soyadınız/uyruğunuzla bağlantılı ve bundan faydalanacaksınız.

Ülkenizin bir vatandaşı olan ve Filipin'de Altın işinde olan merhum ‘Sizinle aynı soy adı taşıyan hayali bir isim’ bankamda 12.500.000,00 ABD Doları değerinde sabit bir mevduatı vardı (Yalnızca On İki Milyon Beş Yüz Bin ABD Doları) Bu mevduatın vade tarihi ayın son 14'üydü. Nisan 2012. Ne yazık ki 11 Mayıs 2015'te Filipinler'de Paranaque şehir yolu Manila Filipinler'de yedi aracın karıştığı ve olay yerinde otuz beş kişinin öldüğü ölümcül kazada ölenler arasında o da vardı.

Banka yönetimimin henüz onun ölümünden haberi yok, muhasebe sorumlusu olduğum için bunu biliyordum. Hesap açıldığında herhangi bir Akraba/Varisten bahsetmedi, evli değildi ve akrabası da bulunamadı. Geçen hafta Banka Yönetimim, hareketsiz ve terk edilmiş mevduat hesaplarını not etmek için bir banka doğrulama uygulaması için bir toplantı yaptı. Bunun olacağını biliyorum ve bu yüzden bu durumu halletmenin bir yolunu arıyordum, çünkü Banka Yöneticilerim onun ölümünü öğrenirse, Banka fonları baş müdürlerinin paylaşması için yönlendirecektir. O yüzden böyle bir şeyin olmasını istemiyorum. Bu yüzden detaylarınızı görünce mutlu oldum. Şimdi sizi hesabın en yakın akrabası/varisi olarak sunmak için işbirliğinizi bekliyorum, çünkü siz onunla aynı soyadına ve aynı uyruğa sahipsiniz ve banka genel merkezim benim yardımım aracılığıyla hesabı size devredecektir.

Hiçbir risk söz konusu değildir; işlem, sizi herhangi bir yasa ihlalinden koruyacak meşru bir düzenleme kapsamında gerçekleştirilecektir. Banka Yöneticilerinin parayı kendi aralarında paylaşmasına izin vermektense, parayı talep etmemiz daha iyidir. Açgözlü bir insan değilim, bu yüzden fonları sırasıyla sizin ve benim için %50/50 olarak paylaşmamızı öneriyorum. Umarım paradan kendi payım hayalim olan kendi şirketimi kurmama yardımcı olur. Bu nedenle lütfen bu konudaki görüşünüzü bana bildirin ve lütfen bu bilgiyi gizli tutun. Bu işte hiçbir risk bulunmadığını ve %100 risksiz olduğunu unutmayın. Sizden olumlu bir yanıt almayı beklediğim için acil yanıtınızı kesinlikle iletişim e-posta adresime aldıktan sonra size daha fazla ayrıntı vereceğim. İyi vakit geçirin ve mutlu kalın.

Lütfen dikkatlice okuyup bana geri dönüş yapın.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum