İzmir'deki depremde enkaz altındaki vatandaşlar için seferber oldular

İzmir Seferihisar merkezli 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yıkılan binalar olduğu yönünde ihbarlar olduğu öğrenilirken, yıkıklar çevresinden feryatlar yükseldi. Bakan Kurum enkaz altındaki vatandaşlar için tüm bakanlıkların seferber olduğunu söyledi.

İzmir'deki depremde enkaz altındaki vatandaşlar için seferber oldular
Editör: Karamanca
30 Ekim 2020 - 15:35 - Güncelleme: 30 Ekim 2020 - 16:47




İzmir Seferihisar merkezli 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar olarak açıklanan deprem sonrası İzmirliler cadde ve sokaklara döküldü. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin ardından yıkılan binalar olduğu yönünde ihbarlar geldiğini söyledi. İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yıkılan binalar olduğu yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi. Köşger, Bayraklı ve Bornova tarafında bazı binaların yıkıldığı ihbarı olduğunu ve ekiplerin olay yerine sevk edildiğini açıkladı.

Enkaz altında vatandaşlar var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen depremde 5 binanın yıkıldığını ve enkaz altında kalan vatandaşlar olduğunu belirterek, tüm bakanlıkların seferber olduğunu söyledi.

Batman İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere Batman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Bugün Ege Denizinde İzmir'imizin Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevresinde Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Hemen AFED Koordinasyon Merkezi valiliğimiz bünyesinde oluşturuldu ve tüm bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız, AFAD'ımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm birimlerimiz İzmir ilimize ve ilçelerimize yönlendirilmiş durumdadır. İnşallah tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı bir şekilde saracağız.

AFAD Koordinasyon Merkezi kuruldu valiliğimiz bünyesinde. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza enkaz çalışmaları yapıp, bu suretle vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Tüm İzmir'imize, tüm Türkiye'mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Bakan Kurum, konuşmalarının ardından Batman programını yarıda keserek İzmir'e hareket etti.


Balıkesir'de hissedildi

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'de de hissedildi. Balıkesir şehir merkezinde başta kamu kurumları olmak üzere işhanlarındaki vatandaşlar depremle birlikte binaları boşaltarak sokağa döküldü. Vatandaşların, büyük korku yaşadığı deprem sonrasında telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştıkları gözlendi. Deprem Edremit başta olmak üzere kısmen ilçelerinde de hissedildi. Edremit başta olmak üzere panik yaşayan vatandaşların kendilerini dışarı attıkları gözlendi.

Kuşadası'nda hissedildi

Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen deprem Kuşadası'nda şiddetli hissedilirken, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.
6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadalılar sokağa döküldü. Kuşadası Kaymakamlığı, belediye ve polis deprem sonrası araştırma başlattı. Kuşadası'nda deprem nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Şiddetli şekilde hissedilen depremin etkisi güvenlik kameralarına yansıdı.

Yalova'da hissedildi

İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem Yalova'da da ciddi şekilde hissedildi. Deprem Yalovalıları sokağa döktü.
Kandilli Rasathanesi verilerine göre merkez üssü İzmir ilinin Seferihisar ilçesi olan 6.6 büyüklüğündeki deprem Yalova'da da hissedildi. Panikle sokaklara dökülen vatandaşlar yakınlarına ulaşmak için telefonlara yüklenince iletişim kesildi. Her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı Yalova'da deprem korkusu yaşayan vatandaşlar bir süre daha sokaklarda bekleyerek ev ve işyerlerine geri döndüler.

Muğla'dan ekipman desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi İzmir merkezli 6,6 şiddetindeki depremin ardından İzmir'e teknik destek amacıyla 3 AKS aracı, yeraltı sismik arama akustik dinleme ve görüntüleme cihazı, telefon ve internet kesilmesine karşı bir iletişim (Role) aracı ve 19 itfaiye personeli gönderdi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ihtiyaç duyulması durumunda bölgeye ekipman ve insan gücü olarak destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

8 artçı sarsıntı

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremi şiddetli bir şekilde hisseden Kuşadalılar evlerine ve iş yerlerine dönemedi.
Ege Denizi'nde saat 14.51'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından, Kuşadası Körfezi ve Yunanistan'ın Sisam Adası arasındaki bölgede 3.8 ile 4.5 arasında 8 ayrı artçı sarsıntı meydana geldi.

Kuşadası'nda deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı olmazken, bazı binalarda ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Birçok binanın camları kırılırken, bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu. İş yerlerindeki malzemeler yerlere döküldü. Depremin ardından panikle sokağa çıkan vatandaşlar peş peşe meydana gelen artçı depremler yüzünden henüz evlerine ve iş yerlerine dönmedi. Paniğe kapılan bazı vatandaşlar ise 112 Acil Servis ekiplerinin yardımıyla evlerinden tahliye edildi. Depremin ardından Kuşadası Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Kentimizde meydana gelen deprem sonrası binasında çatlak veya hasar meydana gelen hemşerilerimizin bizlere 444 71 14 nolu telefon üzerinden ulaşmasını rica ederiz. Tüm halkımıza geçmiş olsun" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum