İstanbul İSG Kursu

İşyerlerinde iş güvenliğinin sağlanması, daha sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulması ve meydana gelebilecek iş kazalarının önüne geçilmesi için her geçen gün çok daha fazla çalışmalar gerçekleştirilir.

İstanbul İSG Kursu
Editör: Karamanca
04 Aralık 2023 - 12:20




İş sağlığı ve güvenliğine bu kadar fazla önem verilmesi nedeniyle bu alanda önemli bir iş kolu oluşturulmuştur. İstanbul İSG kursu ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak mümkündür.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre iş yerlerinde iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personellerinin çalışması zorunlu bir hal almıştır. Bu açıdan iş güvenliği uzmanı mesleği de büyük bir önem kazanmıştır. Sektörde çalışmayı düşünenlerin iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alması zorunludur. Bu sertifikayı alan kişiler sektörde rahatlıkla iş bularak çalışmalarını sürdürebilirler.

İş güvenliği uzmanı olmayı düşünen kişilerin öncelikle yetkili bir kurstan eğitim almaları gerekir. Kurumumuz İSG kursu konusunda sektörde uzun yıllardır hizmet sunar. Bu eğitimi alan kişilerin ÖSYM’nin yapmış olduğu sınava girerek 70 üzerinde puan almaları gerekir. Sonrasında da sertifikayı almaya hak kazanırlar.


Online İş Sağlığı ve Güvenliği Kursuna Katılabilecek Olan Kişiler Kimlerdir?

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi online olarak ya da yüz yüze olacak şekilde alınabilir. Bunun yanında eğitimlerin tamamını ya da bir kısmını da online bir şekilde almanız mümkündür. Böylece coğrafi konumunuza bakılmaksızın iş güvenliği eğitimi alabilirsiniz.
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi için online kurs almak istiyorsanız kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz. Gerekli şartları sağlamanız durumunda kurslarımıza rahat bir şekilde katılmanız mümkündür.

İş güvenliği uzmanı sertifikası alabilecek kişiler şu şekilde sıralanabilir;
  • Teknik öğretmenler
  • Mühendislik fakültesi mezunları
  • Mimarlık fakültesi mezunları
  • Meslek yüksek okullarında iş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olanlar
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri
  • Fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olanlar
  • SGK müfettişleri
Bu kriterleri sağlayan kişiler iş güvenliği uzmanı sertifikası alabilirler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Neden Önemlidir?

İstanbul İş sağlığı ve güvenliği https://kareakademi.com.tr/istanbul-is-guvenligi-egitimi/  işyerlerinde iş nedeniyle meydana gelen kazaların en aza indirilmesi için son derece önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği politikaları insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden faktörlerin tespit edilmesini ve bunların ortadan kaldırılmasını hedefler.

Bu çalışmalar yalnızca belirli tehlikeli işler için değil her meslek ve işyerinde çalışma koşullarının daha ergonomik ve güvenli hale getirilmesi için gerçekleştirilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı çeşitli amaçları içerir.
  • Çalışma verimliliğinin artmasının sağlanması
  • Çalışanlara en üst seviyelerde sağlıklı bir çalışma ortamının sunulması
  • Maddi ve manevi zararların en aza indirilmesi
  • Çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden çalışanların korunması
  • İşyerindeki risklerin ortadan kaldırılması ya da en aza indirilmesi
  • İş ile işçi arasında uyumun sağlanması
Bu amaçlar, iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli bir rol oynamakta ve çalışanların sağlığını ve iş yerlerini daha güvenli hale getirme çabalarını yansıtmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliğinden Kimler sorumludur?

İşyerlerindeki kaza risklerine karşı işverenler ve çalışanlar büyük bir sorumluluk paylaşırlar. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği yalnızca işverenlere, çalışanlara ya da iş güvenliği uzmanlarına ait olan bir meslek olarak görülmemelidir.
İş sağlığı ve güvenliği politikalarının uygulanmasında anahtar rolü üstlenen kişiler iş güvenliği uzmanlarıdır. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre iş güvenliği uzmanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği konularının denetlenmesi amacıyla yetkilendirilen kişilerdir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almayı düşünüyorsanız Kare Akademi kurumumuzdan gerekli eğitimleri alabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum