İş Makineleri Nedir?

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve diğer sanayi şehirlerinde yaşayanlar çok daha rahat iş bulabilirler.

İş Makineleri Nedir?
Editör: Karamanca
28 Ekim 2022 - 13:53




Bu şehirlerde sanayinin gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa organize sanayi bölgelerinde çok sayıda fabrika mevcuttur. Bu tür fabrikalarda çalışmak isteyenlerin birtakım yetkinliklere sahip olmaları bir gereklilikten ziyade zorunluluk halini almıştır. Örneğin, iş makineleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bilhassa iş makinelerinin nasıl kullanılacağı bilinmelidir. Demir çelik sektöründe önemli bir yere sahip olan iş makineleri hakkında bir şeyler öğrenmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır.

İş Makineleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İş makineleri; akla gelebilecek her sektörde kendisine yer bulur. Başta inşaat sektörü olmak üzere karayolları yapımı, demir çelik, toprak kazma, su kanalları yapımı gibi hususlarda ivedilikle iş makinelerine ihtiyaç duyulur. Ayrıca, iş makineleri; kullanım amaçlarına uygun şekilde birtakım aparatların monte edilmesiyle çok daha işlevsel hale gelir. İş makineleri; sektörü yakından takip edenlerin bildiği üzere paletli ve lastikli makineler olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca, nerede kullanıldıklarına göre farklı kategorilere ayrılmaları da söz konusudur.
İş makineleri, endüstriyel makineler ve yol – asfalt makineleri olmak üzere farklı seçenekler vardır. Biraz da iş makinelerinin türlerinden bahsedelim! Bilhassa en popüler olanlara yakından bakalım!
  • Loder: Bir diğer adı yükleyici olmakla beraber son derece işlevseldir. Yükleme işleminde kullanılan bir makinedir. Başta demir çelik olmak üzere neredeyse her sektörde kendisine yer bulur. Hidrolik sistem ile hareket eden kepçe kısmı vardır.
  • Beko loder: Hem kazıcı hem de yükleyici olarak bilinir. Loder ile benzer özellikler taşısa da bilhassa kazıyıcısının olmasıyla ondan ayrılır. Ayrıca, tıpkı loder gibi hidrolik sistem ile hareket eder.
  • Eksvator: Kepçe, ters veya düz kepçe gibi alternatifleri vardır. Hem paletli hem de lastikli seçenekleri mevcuttur. Esnek bir makine oluşu ciddi bir avantajdır. Bu sayede, hem kendi seviyesinin üzerinde hem de altında olan işlerde rahatlıkla kullanılabilir. İstenildiği takdirde demir çelik sektöründe de kullanılabilir.
  • Dozer: İş makineleri denildiği zaman birçok kişinin aklına doğal olarak dozer gelir. Herhangi bir traktörün önüne kalkıp inebilecek şekilde tasarlanmış kazıcısı mevcuttur. Demir çelik dahil olmak üzere her sektörde sıklıkla kullanılır.
  • Greyder: Hendek, yol yapımı ve tesviye gibi işler için kullanılan bir iş makinesidir.
  • Finisher: Asfalt yapımında kullanılır. Hem paletli hem de tekerlekli seçenekleri mevcuttur.
  • Forklift: En popüler iş makineleri arasında yer alır. Ancak, forklift kullanmak adına ciddi bir beceri gerekir. Bir başka deyişle, kişinin forklift ehliyetine sahip olması şarttır.
  • Sondaj: Demir çelik sanayiinde kullanılabilen bir iş makinesi olarak dikkat çeker. Akla gelebilecek her zemini delme ve deldikten sonra söz konusu delinen alanları bir malzeme ile doldurma gibi bir özelliğe sahiptir.
İş makineleri; yıllardan bu yana genellikle insan gücünün yeterli olmadığı hallerde devreye girer.

YORUMLAR

  • 0 Yorum