İbrala Barajı mağduriyeti meclise taşındı

Tadilata alınan İbrala (Yeşildere) Barajı'ndan su salınıp salınmayacağı konusunda net bir açıklama yapılmaması bölgedeki tarım üreticilerini endişelendiriyor.

İbrala Barajı mağduriyeti meclise taşındı
Editör: Karamanca
29 Nisan 2021 - 20:56




Geçtiğimiz günlerde haber sitemiz aracılığı ile yetkililere seslenen bölge çiftçilerine Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver sahip çıktı.

Konuyu T. B. M. M.'ne taşıyan Ünver, DSİ Genel Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu. Ünver'in meclisteki konuşması şöyle;

''Karaman'da tarımsal sulamada da faydalanılan İbrala Barajı 2020 yılında tadilata alınmış idi. Barajın son yılların en kurak döneminin yaşandığı 2020-21 kış ve bahar dönemi öncesinde boşaltılarak tadilata alınması tam bir öngörüsüzlük olmuştur.

Karaman'ın tarımsal üretimi açısından önem taşıyan baraj sahasında sulu tarım yapılmasına ve bahçeler bulunmasına rağmen çiftçilerimiz, barajın tadilata alınması ve ilgililerin yönlendirmesiyle bu yıl daha az su tüketen bitki ekimi yapmışlardır.

Ne var ki barajın yeterli doluluk oranına ulaşmadığı gerekçesiyle tarla ve bahçelere hâlen su verilmemekte, çiftçimizin içini rahatlatacak bir açıklama yapılmamakta, Yeşildere, Ağılönü, Canhasan, Sazlıyaka, Kızık köylerimiz ile Sudurağı beldemizdeki çiftçilerimiz mağdur edilmektedir.

İbrala Barajı'ndan su verilerek çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum''

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • yakamoz
    2 yıl önce
    karamanın birçok sıkıntılarını tek dile getiren milletvekili tebrik ediyorum kendisini..iktidar milletvekilleri sıkıntıları dile getiremiyorlar getirirlerse iktidarı eleştiriyor gibi algılanıp görevden alınacaklarını biliyorlaro sebeple seslerini çıkarmıyorlar