Genç iş insanından köye hayat veren iyilik

Köylüler, bu gönüllü destek sayesinde normal hayatlarına devam ederken, Hüseyin Yaman’ın koordine ettiği firma personelleri de düzenli bir dağıtım için köylülerle iş birliği içinde çalışıyor.

Genç iş insanından köye hayat veren iyilik
Editör: Karamanca
23 Ağustos 2023 - 15:52 - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 16:04




Geçtiğimiz günlerde sıcaklık rekorunun kırıldığı Karaman’ın bazı köylerinde su sıkıntısı kendini göstermeye başladı. Su sıkıntısının yaşandığı Taşkale köyü ise gönüllü iş insanının 3 yıldır sağladığı destek sayesinde oldukça şanslı.

Merkeze bağlı Taşkale köyü, son dönemde artan sıcaklıklar nedeniyle büyük bir su sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. İçme suyu ve hayvancılık için gerekli olan su kaynakları hızla tükenirken, köylüler hem kendileri hem de hayvanları için su bulmakta büyük güçlükler yaşamaya başladılar. Ancak köyün kaderi, genç iş insanının yardım eli uzatmasıyla değişiyor.

Bölgede faaliyet gösteren Larende Traverten’in yetkilisi Hüseyin Yaman, köyün su sorununu yakından takip ediyor ve her gün köyün farklı bölgelerine su takviyesi yapmak için kendi araçlarıyla su kuyularına gidiyor. Firmaya ait arazözler, ihtiyaç duyulduğu her gün köy sınırları içindeki 3 farklı su deposuna takviye yapıyor. Ayrıca farklı bölgelerde bulunan 4 çeşmedeki su yalakları da hayvanlar için dolduruluyor. Bu kahramanca çaba, köylülerin ve hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için büyük bir umut kaynağı haline geldi.

Köylüler, bu gönüllü destek sayesinde normal hayatlarına devam ederken, Hüseyin Yaman’ın koordine ettiği firma personelleri de suyun düzenli bir şekilde dağıtılması için köylülerle iş birliği içinde çalışıyor. Genç iş insanının desteğinden memnun olduklarını söyleyen köylüler,  bu davranışın sadece su sıkıntısı çeken köylülere değil, tüm topluluğa umut ve dayanışma mesajı verdiğini söylediler.

Köy muhtarlığı ve Larende Traverten işbirliği ile köydeki su sorununun tamamen çözülmesi için daha kalıcı çözümler arandığı da bilgi edinildi.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Muharrem kut
    8 ay önce
    Allah kabul etsin ne güzel insanlar var.
  • Hasan Karaca
    8 ay önce
    Bölgedeki en büyük firmalardan olan Larende traverten köyümdxe gezer morg, imam evi, kamalyalar, geçmişte belediyemize dolmuş evi yanan vatandaşımıza ciddi destek gibi çok yardımı oldu Rabbim hayrını kabul etsin