Filo Araç Kiralama Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

Filo araç kiralama ülkemizin birçok ilinde sıklıkla ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olup araçların satın alınma gereksinimi ortadan kaldırılarak en uygun koşullarda ve uzun süreli olarak kiralanması şeklinde tanımlanabilir.

Filo Araç Kiralama Hizmetinin Avantajları Nelerdir?
Editör: Karamanca
14 Ekim 2021 - 11:10




Filo araç kiralama hizmetinden yararlanan şirketler ulaşım ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanacakları araçları satın alma ve bunun için bir sermaye ayırma ihtiyacı duymazlar. Bunun doğal bir sonucu olarak söz konusu sermayeyi işlerini genişletmek için kullanmayı tercih edebilirler. Ayrıca araçlarını yenilemek istedikleri takdirde satış işlemleri için harcayacakları zamandan tasarruf eder ve ikinci el değer değişim riskini ekarte ederler. Filo araç kiralama bedeli aylık sabit taksitler şeklinde ödendiğinden araç sahibi olmak ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için toplu nakit çıkışı yapılmasına ihtiyaç duymazlar. Aynı zamanda vergi avantajı da sağlayan filo araç kiralamanın tüm avantajları göz önünde bulundurulduğunda neden giderek daha fazla şirketin bu hizmeti tercih ettiği kolayca anlaşılabilmektedir. Araç satın alındığında KDV maliyet unsuru haline gelmesine ve KDV indiriminde kullanılamamasına rağmen filo araç kiralama hizmet bedelinde yer alan KDV’nin tamamının KDV indiriminde kullanılması söz konusu olmaktadır. Ayrıca filo araç kiralama hizmetine ilişkin olmakla birlikte henüz vadesi gelmemiş olan ileri tarihli kiralama bedellerinin işletme mali borçları arasında görülmemesi daha güçlü bir bilançoya sahip olma imkanı da sağlamaktadır.

Sektörünün öncü isimleri arasında yer alan Carvento araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak isteyen müşterileri için birçok farklı avantaj sağlamaktadır. Filo kiralama İstanbul ve diğer illerde bu hizmetten yararlanan şirketlere; araç tescil ücreti, vekalet ücreti ve trafik müşavirliği gibi araç sahibi olmaktan kaynaklanan zorunlu ücretlerin ödenmesi gerekliliğinden kurtulma imkanı sağlamaktadır.  İstanbul filo kiralama hizmeti alan şirketler Motorlu Taşıtlar Vergisi, Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası ödemelerini de üstlenmezler. Buna ek olarak araçların periyodik bakım ücretleri ya da kışlık ve yazlık lastik ücretleri gibi kalemler şirketler için ekstra bir yük olmaktan çıkar. Aynı zamanda şirketler filo araç kiralama hizmeti alan şirketler bu hizmete ilişkin faturalarının tamamını gider kalemi olarak gösterebilmektedir. 

Filo araç kiralama hizmeti alan şirketler elde ettikleri tasarruf sayesinde araç sahibi olmak ve bundan kaynaklanan sigorta, bakım vb masrafları karşılamak için kullanacak oldukları kaynakları işlerini genişletme amacıyla sermaye olarak kullanabilmektedirler.  Bunun yanında araçların muayenesi ve bakımı başta olmak üzere gerekli işlemlerin tamamı Carvento tarafından gerçekleştirildiği için kiraladıkları araçlara yalnızca yakıt koymaları ulaşım sorunlarını çözümlemeleri için yeterli gelmektedir. Bunun sonucunda ulaşım ihtiyaçlarını en konforlu ve en ekonomik şekilde karşılamanın tadını çıkarabilirler. 
Carvento İle Kalitenin Tadını Çıkarın

Carvento araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak için;
Renault Clio, Fiat Egea, Peugeot 301 gibi B segmenti araç kiralamalarında 23 yaş ve 2 yıllık ehliyet,
Ford Focus, Renault Megane gibi C segmenti araç kiralamalarında 25 yaş ve 3 yıllık ehliyet,
VW Passat, Audi A6 gibi D ve E segmenti araç kiralamalarında 28 yaş ve 5 yıllık ehliyet şartı aranmaktadır.

Sözleşme süresince oluşabilecek olan her tür trafik cezası ve sorumluluk kiracıya at olup Carvento’nun tüm araçları Trafik Sigortası ve Özel Kasko Sigortası ile sigortalanmaktadır. Ancak sigortaya ilişkin şartların yerine getirilmediği durumlarda sorumluluk kiracıya ait olmaktadır.  Ruhsat ve anahtar taşınabilir eşyalar olduğundan çalınma durumunda sigorta kapsamı dışında olmaktadır. Akaryakıt fiyatları araç kiralama fiyatlarına dahil olmamaktadır. Kiralama başlangıcında kontratta belirtilmiş seviyede teslim edilen yakıtın kiralama sonunda aynı seviyede teslim alınması gerekir. Eğer araç eksik ya da boş depoyla iade edilirse hizmet ücretiyle birlikte yakıt farklı alınmaktadır.

Carvento araç kiralama hizmetinden yararlanan müşteriler araç kiralama süresi boyunca kaliteli ve kapsamlı hizmetlerden yararlanabilmektedir. Carvento Türkiye genelinde anlaşmalı olduğu 360 servis noktası ile müşterilerine üst düzey hizmet sunmaya özen göstermektedir. 7/24 Assistance hizmeti ile ihtiyaç duydukları her an müşterilerine destek sağlamasının yanı sıra anlaşmalı lastik servislerinde lastik depolama ve lastik değişim hizmetleri de sunmaktadır. Böylece araç kiralama hizmeti alan müşteriler kaynaklarını firmalarının yatırımları için kullanabilmekte ve konforlu yolculukların tadını çıkarabilmektedir.

Carvento sektöründeki deneyimi ve güçlü filosunun yanı sıra kiralama süreçlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve hizmetin sürekliliğinin sağlanması konusunda da öncü isimlerden biri olarak anılmaktadır. Filo araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak araç satın almanın zorlayıcı olabilen mali külfetini ortadan kaldırmasının yanı sıra Carvento %100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile bundan çok daha fazlasını vadetmektedir. 

Carvento tarafından filo araç kiralama İstanbul’da müşterilerine sunulan birçok destek maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olmasının yanı sıra araçlarla ilgili takip süreçlerine ayrılan zamandan da tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Türkiye genelinde bulunan 360 servis noktası ile müşterilerine en ufak bir ihtiyaçlarının dahi en kısa sürede giderilmesini sağlayacak kalitede bir hizmet sunmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum