Eser: Çırak ve kalfa sayısını artıracağız

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser sanayi esnaflarını ziyaret ederek sohbet ederken bir yandan da esnafımızın istek ve taleplerini dinliyor. Sanayide türkülerle şarkılarla karşılanan Eser esnafın kendisine olan ilgisinden sevgisinden memnun ayrıldı.

Editör: Karamanca
27 Nisan 2023 - 10:41 - Güncelleme: 27 Nisan 2023 - 12:01




Karaman küçük sanayi ve yeni sanayi sitelerinde faaliyet gösteren esnafları gezen Eser “Neredeyse bir çeyrek asrı geride bırakan ve memlekete sayısız hizmetler yapan partimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için 14 Mayıs Seçimlerinde destek istiyoruz” dedi.

Ziyaretler kapsamında görüşülen sanayi esnaflarının Karaman sanayide çırak ve kalfa sıkıntısının olduğunu söylemeleri üzerine AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser bu sorunun sadece Karaman’da değil hemen her şehirde yaşandığını söyledi. “Verilen desteklerle Mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısınınım yeni dönemde artıracaklarını ifade eden Ese “Ekonomide ve işgücü piyasasındaki değişikliklerle uyumlu şekilde mesleki eğitim ve istihdam bağlantısını güçlendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Eser açıklamasında şunları söyledi; Türkiye genelinde 1 milyon çırak ve kalfa yetiştirme hedefimize ulaştık. Bu rakamı daha yukarı çekmeyi planlıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz mesleki eğitim merkezlerini tercih eden öğrencilerin desteklenmesi amacıyla iş birliği protokolü yapıyor. Gençlerin Mesleki Eğitimlerini Destekleme İş Birliği Protokolü ile mesleki ve teknik eğitime ilişkin farkındalığın güçlendirilmesi ve ortaokul eğitimini tamamlamış 19 yaşından küçük gençlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Yeni dönemde istihdam oranlarının da artırılmasına çalışıyoruz. 
Artık meslek liseleri yüzde 1’lik başarı diliminden öğrenci almaya başladı. Mesleki eğitimde AR-GE çalışmaları, fikrî mülkiyetle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde gerçekleşmeye başladı. Artık meslek liseleri; patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri almaya ve bunları ticarileştirmeye başlayacak. Mesleki eğitim merkezleri tarihimizde köklü yeri olan ahilik kültüründen geliyor. Çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitiminin ortaöğretim sistemindeki şekillenmiş hâli ama aynı zamanda modern bir yapıda uygulanıyor. Haftada bir gün okula, diğer günler işletmeye gidilen sistemde hem okul temelli hem de işletme temelli olmasından yanayız. ”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum