En İyi Eşarp Kumaşları - En Kullanışlı, Kaymayan Eşarp Kumaş Çeşitleri ve İsimleri

Ürün seçimi yaparken kumaş türüne ve kumaşın özelliklerine göre alım yapmak kullanıcı deneyiminizi üst seviyelere taşıyacak doğru bir tercihtir.

En İyi Eşarp Kumaşları - En Kullanışlı, Kaymayan Eşarp Kumaş Çeşitleri ve İsimleri
Editör: Karamanca
26 Kasım 2023 - 21:34




Farklı kumaş yapılarında, kalınlıklarda, dokuma yapısında vb. eşarp türlerine rastlamak mümkündür. Ürün seçimi yaparken kumaş türüne ve kumaşın özelliklerine göre alım yapmak kullanıcı deneyiminizi üst seviyelere taşıyacak doğru bir tercihtir.

Bunun için hangi kumaşların hangi özelliklerinin olduğunu ve ürünlere göz atarken içeriklerinin ne kadarının hangi kumaştan oluştuğunu dikkatle inceleyerek bilinçli alışverişler yapmalısınız. Bu içeriğimizde sizlere en kullanışlı, kayma yapmayan, kullanırken rahat edeceğiniz en iyi eşarp kumaş türleri ve isimleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Pamuk Eşarp

Jakarlı, cazz, bürümcük, penye ve piliseli gibi adlarla anılan türleri de bulunan pamuklu kumaşlar nefes alan doğal ve vegan yapısı ile ön plana çıkar. Kalınlığına göre kışlık ve yazlık türleri bulunan pamuk eşarplar rahat şekil alır ve kayma yapmazlar.

Bambu Eşarp

Bambu kumaş yapısına sahip eşarplar en çok sevilerek kullanılanlar arasında yer almakta olup dört mevsim kullanılabilirliği ile de avantaj sağlamaktadır. Sık sık ütülemeye gerek duyulmaz, özel ilgi ve bakım ihtiyacı yoktur, açık renklerde seçildiğinde iç göstermez, şekil alırken kolayca uyum sağlar.

Yün Eşarp

Kalın ve yünün yapısından dolayı daha çok kış aylarında kullanıma uygun olan yün eşarplar hassas yapıda olup sıcak tutarlar. Kayma ve terleme gibi problemlere yol açmayan yün eşarpların çamaşır makinesinde yıkanırken elde yıkama modunda ılık sıcaklıkta çitileme ve sertçe sıkma programı olmadan yıkanmaları gerekir.

Kurularken direkt güneş ışığından yün eşarbınızı sakınmalı ve düz bir zemine sererek kurutmalı, ütülerken de aynı hassasiyeti göstererek düşük ısıda üzerine örtü örterek ütülemelisiniz.

Keten Eşarp

Keten kumaş oldukça özel ve duruşu ile diğer eşarplar arasından ön plana çıkan bir ürün tipidir. Günlük kullanılabilir ve spor giyim tarzına daha iyi gider. Dayanıklı bir yapısı olup tok duruş sergiler ve dört mevsime uygun yapıdadır. Esnek olmadığı için şekli çok çabuk bozulmaz ve leke tutmama özelliği de vardır. Ancak kırışma konusunda diğer eşarplara göre dezavantaj sağlar ve her kullanım sonrasında önlü arkalı ütüleme gerektirir.

Rayon Eşarp

Polyester yapılı olduğu için diğer türlere göre daha uygun fiyatlı olup ciltte ipeksi bir his bırakan ve kayma yapmayan rayon eşarp kumaş yapılı olanlardır. Şık ve parlak görünümü nedeniyle tercih edilen bu ürünlerin çok sayıda desen ve renk seçeneği sunduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum