Elmas Yüzük Hakkında Her şey

Elmas yüzükler evlenme tekliflerinde veya sevgililer gününde hediye olarak seçilebilir. Elmas yüzüğün anlamı ve modeli kullanılacak alana ve kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Elmas Yüzük Hakkında Her şey
Editör: Karamanca
20 Temmuz 2022 - 13:02




Evlilik teklifi için daha sade bir elmas yüzük modeli tercih edilirken, özel günlerde kullanım olarak ise daha gösterişli bir elmas yüzük modeli tercih edilebilinmektedir. Elmas yüzüklerin yapısında ki küçük kabarcıklar bulunması ve sertifikalı olması nedeniyle daha kolay ayırt edilebilmektedir.. Elmas yüzükleri seçerken dikkat edilmesi gereken bir çok önemli husus olsa da bunların en önemlisi elmasın gerçek olmasıdır. Bu nedenle elmas yüzük seçerken Lizay pırlanta gibi güvenilir firmalar seçilmelidir.

Elmas Yüzüklerde Karat Aralığı

Elmas yüzüklerde belirli karat aralıkları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise, elmasın bu karat ağırlığının ölçülmesidir. Bir elmasın büyüklüğüne göre karat değeri de büyümektedir. Karat değerindeki bu artış elmas yüzükler de fiyat artışı olarak yansımaktadır. Elmas karat değeri iki ayrı biçimde belirlenir. Bunlardan ilki elmas yüzüğün üst kısmından bakıldığında uçtan diğer uca olan genişliği, diğeri ise, elmas yüzüğün kesim kalitesi boyutu ve ağırlığıdır. Bu etkenler karat değerinin belirlenmesinde önemlidir. Bu sebeple elmas yüzüklerin fiyatları taşların kesimi kadar el kullanılan el işçiliği de maliyetlere yansıtılmaktadır. Yine elmas yüzüğün seçiminde karat değeri belirlerken berraklığı ve rengi de önemlidir. Elmasın taşı büyükse bu iki değerin mevcut olması yeterli olacaktır.

Elmas Yüzük Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar?

Elmas yüzük seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlar; karat değeri, taşın kesim kalitesi, rengi ve berraklığıdır. Bilhassa kesim kalitesi elmas yüzüğün ışığı yansıtma derecesini göstermektedir. Kesim kalitesi iyi olan elmas yüzüğün ışığı yansıtma derecesi daha yüksektir. Bu özellikler elmas yüzüğü daha parıltılı göstermektedir.

Elmas Yüzük Ne Zaman Alınır?

Bilhassa evlilik tekliflerinde, yıl dönümü, doğum günü ve anneler gününde yaygın şekilde tercih edilen elmas taşlı yüzükler en çok tercih edilen elmas yüzükler göz alcı olan ışıltılı modelleriyle göz dolduruyor. Kendine has çizgisiyle kadınların vazgeçemediği mücevher haline gelen elmas yüzükler eşinize, annenize, sevgilinize iyi bir hediye seçeneği olabilmektedir. Klasik olan elmas taşlı yüzük modelleri çok şık ve renkli kesimleriyle göz dolduruyor. Vintage çizgisinin modern çizgileriyle birlikte yorumlandığı elmas yüzükler beyaz, pembe, rose, ve sarı renklerde tasarlanmaktadır. Yine, safir, yakut, zümrüt taşlrın kullanıldığı bir çok farklı modeldeki elmas taşlı yüzükler Lizay pırlanta İmzası ile sizlerin beğenisine sunuluyor. Göz kamaştırıcı parıltısı ile ihtişamın zarafetin aynı anda sunulduğu elmas yüzükler gözleriniz kamaştıracak. Siz de elmasın asil gücünü ruhunuzda hissetmek istiyorsanız Lizay imzalı elmas yüzük koleksiyon una mutlaka göz atmalısınız.

Elmas Yüzük Modelleri

Her bir kıyafet ile kullanılan elmas taşlı yüzükler en iyi tamamlayıcılarıdır. Sadece kıyafet kombinelerinde değil, bir davet ya da özel günlerde gidilen tüm mekânlar için aynı şey söylenebilir. Özgün tasarımlarıyla elmas yüzkler de ile kıyafetinize uygun bir görünüme kavuşmak mümkün. Sizde ışıltınızla daha göz alıcı bir görünüm yaratmak istiyorsanız, eşsiz güzellikteki elmas taşlı yüzüklerle ile bir o ışıltılı bir görüntü oluşturacaksınız. Elmas tek taş yüzük, elmas beş taş yüzük, elmas yedi taş yüzük, elmas safir yüzük, elmas tria yüzük, elmas yarım tur yüzük ve elmas tam tur yüzük gibi, elmas yüzük modellerine göz atabilirsiniz. Lizay pırlanta’nın web satış mağazasında elmas yüzük sayfasında çok fazla elmas yüzük seçeneği olması nedeniyle karşınıza gelecek elmas yüzüklerde o kadar fazla olacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum