El Arabası Tekerleği Ne Sıklıkla Değiştirilir?

Market arabaları günlük yaşantımızı kolaylaştıran en önemli araçlardan biridir.

El Arabası Tekerleği Ne Sıklıkla Değiştirilir?
Editör: Karamanca
19 Mart 2023 - 11:18




Alışverişler, daha az kuvvet ile daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip olan market arabaları sayesinde rahatça yapılır. El arabasının kullanımının bu kadar rahat olmasını sağlayan etken ise tekerlektir. Süpermarketlerin gelişimini hızlandıran el arabası tekerlekleri bir nevi bizim görevimizi üstlenerek olağan işleri kolaylaştırır. Hayatımızda bu kadar önemli yere sahip tekerlekler kullanım alanına göre farklı çeşit ve farklı boyutlarda üretilir.

Kullanılan tekerlekler uzun süre kullanım sonucu meydana gelen hasarlar ile deforme olmakta ve yenilenmesi gerekmektedir. Bu durum kullanım yoğunluğuna göre değişir. Bunun dışında kullanılan temizlik malzemesinin kimyasal olması, kullanıldığı zeminin uygun olmaması, kontrolsüz şekilde kullanılması ve kapasitesinden fazla yük taşıması tekerleklerin çok çabuk deforme olmasını sağlar. El arabasında kullanılan döner tekerlekler oldukça dayanıklı olmasından ötürü otomotiv sanayi ve tekstil sektöründe çok sık kullanılan polipropilen malzemeden üretilir. Oldukça kullanışlı bir araç olan el arabası tekerlekleri dikkat edildiği sürece uzun müddet kullanıma uygundur.

Peki Nasıl Değiştirilir?

Aşınma, yıpranma, kırılma gibi durumlarda ise güvenli kullanım imkanı sunan, kaliteli ve kullanışlı yedek tekerlekler bulunarak yenileme işlemi gerçekleştirilir. Hasar görmüş olan el arabası tekerleklerin vidaları yerinden sökülerek çıkartılır. Onun yerine yedek tekerleğin vida noktaları kontrol edilerek yerleştirilir. Ardından monteleme işlemi yapılarak kullanıma hazır hale gelir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum