Edinsel akademi ile yapay zeka tabanlı AHOB Manavgat'ta

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin her başarısı yarınlarımız için en büyük umut tohumu olduğunun farkında olan bir eğitim kurumuyuz.

Edinsel akademi ile yapay zeka tabanlı AHOB Manavgat'ta
Editör: Karamanca
19 Temmuz 2021 - 10:46




Bu farkındalıkla Edinsel Akademi olarak yeni nesil eğitim faaliyetleri kapsamında alanında uzman kişilerden aldığımız eğitim danışmanlık hizmetleri ile kurumsal olarak başarı grafiğimizi her geçen artırmaya ve öğrencilerimize aktarmaya devam ediyoruz.

Birçok eğitim projesinde olduğu gibi AHOB’da da bizlere katkı sağlayan eğitim danışmanımız Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Davut KARAMAN ile yeni dönemde de yeni projelerimizin devamının geleceğini ifade etmek istiyorum. Edinsel Akademi kurucusu Ayşenur ÖZDEMİR ayrıca şunları ifade etti.

Dünya genelinde eğitimin önemi her geçen gün artmakla birlikte eğitime duyulan gereksinim de daha iyi hissedilmektedir. Bir toplumun geleceği eğitimindeki niteliğe bağlıdır. Gelişen teknoloji hayatımıza birçok kolaylık getirirken özellikle gençlerdeki teknoloji bağımlılığı ise başta dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunlarını doğuran temel nedenler arasında yerini almaktadır. Akran neslinin günümüzde ekran nesline dönüşmesi nedeniyle odaklanma süresi her geçen gün azalmaya devam etmektedir.

Bu durum ise öğrencilerin okuma ve anlama düzeylerini olumsuz etkilemektedir. Sınav rekabeti kaygısı ile yoğun çalışma ve okuma programlarına maruz kalan öğrencilerin ise anlama düzeylerinin düşük olması nedeniyle okumaya karşı olumsuz bir önyargı oluşmaktadır. Çünkü çalıştığı halde yeterli verime ulaşamamak öğrencilerin motivasyonunu ve özgüvenini olumsuz şekilde etkilemektedir.

Çağın bu önemli sorunlarına karşı geliştirilen yapay zekaya dayalı Anla, Hızlan, Odaklan, Başar (AHOB) yazılımı kullanıcılarının öncelikle dikkat ve odaklanma gelişimini sağlamaktadır. Öğrencilerde ve yetişkinlerde sağlanan dikkat ve odaklanma gelişimi ile birlikte programın kullanıcılarına sağladığı en önemli kalıcı kazanım ise hızlı okuma ve anlama seviyelerindeki artıştır. Programın düzenli bir şekilde kullanımı ile dikkat ve odaklanma, hızlı okuma ve anlama seviyelerindeki artış gerek eğitim hayatında gerekse günlük yaşamda kullanıcılara çok büyük avantaj sağlamaktadır.Programın yapay zeka tabanlı olması ise bireysel gelişimdeki niteliği önemli seviyede artırmaktadır. Bu durum tıpkı grup dersi alan ile birebir özel ders alan k

işilerdeki performans farkının bireysel ders alan lehine yüksek olması gibidir. Çünkü programın bu özelliği her kullanıcının başlangıç seviyesinin ve gelişim düzeylerinin farklı olmasına göre kullanıcılarının güncel seviyelerine göre çalışma programı sunmaktadır.

Hızlı okuma eğitimi almak için gelen öğrencilerimize yapay zeka uygulamalı AHOB ile hızlı okuma eğitimi vermenin yanında ayrıca öğrencilerimizin kişisel gelişim ve ilgi alanlarının doğru keşfedilmesi amacıyla bir takım çalışmalar yapmaktayız. AHOB ile birlikte uyguladığımız öğrenci ve kariyer koçluğu çalışmaları ile bu eğitimden aldıkları performansın çok daha yüksek olmasını sağlamaktayız.

AHOB’un en büyük avantajlarından biri olan hem dikkat hem de odaklanmayı geliştirme uygulamaları neticesinde öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarındaki okuma çalışmalarındaki okuma anlama seviyelerinin çok yüksek olduğunu gözlemledik. Genel ortalamalarda ise hızlı okuma ve anlama seviyelerinin öğrenciden öğrenciye değişmekle birlikte dakikadaki kelime sayılarının büyük bir çoğunlukla 1.000’in üzerinde ve genel ortalama olarak 3-4.000 seviyelerinde olduğunu ifade edebiliriz.

Özellikle ilgi alanlarındaki yüksek performans sonuçları bizlere şunu göstermektedir: Her öğrenci özeldir, özel ilgi alanları farklıdır ve buna göre geleceğe hazırlanması için doğru bir pusula ile eğitime hayatına devam etmelidir.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat ALTINKAYA ise Manavgat’ta programı ilk olarak ikiz çocuklarında kullandıklarını ve yüksek performans aldıklarını ifade etti. Günümüzde öğrencilerin sınavlarında önemli kazanım elde etmelerine imkan sağlayan bu program ile dikkat ve odaklanma düzeyleri ile birlikte hızlı okuma ve anlama oranlarındaki artış yeni nesil sınav soruları kapsamında öğrencilerimize önemli kazanımlar sunacağını ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum