Dubai Vizesi Almak İçin Ne Yapmalı?

Dubai son yıllarda Ortadoğu’nun göz bebeği olmayı başarmıştır. Teknoloji, turizm, lüks ve mega yapılarda çıtayı çok yükseklere taşıyan Dubai dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Dubai Vizesi Almak İçin Ne Yapmalı?
Editör: Karamanca
30 Haziran 2022 - 09:40




Basra Körfezi’nin kıyısındaki konumunu eşsiz hale getiren bembeyaz plajlarıyla göz kamaştıran Dubai, Arap Yarımadası’ndaki 7 emirlikten biridir. Yüksek gelir seviyesi petrol ve turizmden kaynaklanan Dubai’yi seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapmak için Dubai vizesi olması gerekir. Dubai vizesi başvurusu seyahat amacına ve süresine uygun olarak yapılmalıdır. Vize sektörünün deneyimli ismi Vize Başvuru Merkezi Dubai vizesi, İsviçre vizesi ve diğer ülkelerin vize işlemlerinde vize türünüzü doğru belirlemenize, doğru evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamasına ve vize sürecinizin kesintiye uğramadan tamamlanmasına katkıda bulunur.

Dubai vizesi online olarak alınan ve pasaporta basılmayan bir vize olduğu gibi başvurular da bireysel olarak yapılamaz. Dubai vize başvurusu için online randevu alınır ve mülakata gerek yoktur. Dubai vize başvurusu Birleşik Arap Emirlikleri’nin yetkilendirdiği aracı kurumlar aracılığıyla yapılabilir. Mülakata gerek olmadığından Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla vize başvuru evraklarının iletilmesiyle Dubai vizesi başvurusu yapılabilir. Ortalama 3 gün içinde vize başvuru sonucu online olarak sunulur. Dubai vizesi başvurusu onaylandığı takdirde başvuru sahibi vize çıktısını alarak seyahatini gerçekleştirebilir.

Dubai Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?


Dubai’ye seyahat etmek isteyen bordo pasaportlu Türk vatandaşlarının vize alması zorunludur. Siyah, gri ya da yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarının 90 günlük seyahatleri için Dubai, vize istemez. Birleşik Arap Emirlikleri’nden alınan Dubai vizesi genel vize kapsamında olduğundan Dubai dışında Acman, Sharjah, Ummül Kayveyn, Abu Dhabi, Füceyre ve Resü’l Hayme Emirliklerine giriş yapma amacıyla da kullanılabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri’in vize uyguladığı ülkelerin vatandaşlarının Dubai’ye girmek için vize almaları gerektiğinden vize gerekliliği bulunan Türk vatandaşları da seyahatlerinden belirli bir süre önce Dubai vizesi başvurusu yapmalıdır. PDF formatındaki resimli barkodlu Dubai vizesinin çıktısı elektronik ortamda alınır ve bu belge kontrol noktasındaki Dubai yetkilileri tarafından incelenerek kontrol edilir.

Online bir vize türü olan Dubai vizesi Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi aracılığıyla alınır. Cuma ve Cumartesi günleri tatil olan Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi’nin online başvuru sistemi 09.00 - 16.00 saatleri arasında çalışır. Bu saatler dışında gerçekleştirilen online vize başvuruları bir sonraki iş gününde değerlendirmeye alınır.

Dubai turistik bir bölge olduğundan Dubai vizesi almaya yönelik talepler genellikle onaylanır. Bununla birlikte önceki dönemlerde Birleşik Arap Emirlikleri’yle sorun yaşamama ve bir suça karışmamış olma şartı aranır. Dubai’ye gidiş amacına göre başvuru yapılacak vize türü belirlenmekte olup vizeler ihtiyaca göre turistik vize, ticari vize, transit vize ve gemi vizesi olarak sınıflandırılabilir.

Dubai Vize Türleri


Dubai vize türleri arasından hangisine başvuru yapılacağı, başvuru sahibinin konaklama süresine ve amacına göre değişebilir.

Tek girişli kısa dönem Dubai vizesi alındığı takdirde söz konusu tek giriş vizesiyle Dubai’de 30 gün kalma hakkı elde edilir.

Çok girişli kısa dönem Dubai vizesi alındığında belirtilmiş olan tarih aralığı içinde 2 ay boyunca 30 gün çok girişli kullanım imkanı vardır.

Tek girişli uzun dönem Dubai vizesi alındığı takdirde belirtilmiş olan tarih aralığı içinde  bir kez Dubai’ye giriş en fazla 90 gün konaklamak mümkündür. Bu vize kullanıldığında 1 ay bekleme süresi bulunur.

Çok girişli uzun dönem Dubai vizesi alındığında belirtilen tarih aralığı içinde 90 gün boyunca çoklu giriş kullanımı yapılması mümkündür.

Transit Dubai vizesi herhangi bir ülkeye Dubai İnternational Havaalanı üzerinden, terminal 1 ya da terminal 3’e iniş yapıldığında alınması gereken vize türüdür. Vize sahibi yeni uçuş saatini beklerken Dubai’yi gezmek isterse ya da aktarmalı uçuş dolayısıyla terminal değişikliği yapması gerekirse 48 ya da 96 saatlik tek girişli transit Dubai vizesinden yararlanır.

Kalkışlı ya da duraklı olarak deniz yoluyla gerçekleştirilen gemi seyahatlerinde Dubai’ye giriş yapabilmek için 30 günlük Dubai Cruise gemi vizesi alınması gerekir.

Birleşik Arap Emirlikleri seyahat vizesi başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 3 gündür. Bunun için temel kural Dubai vizesi başvurusu sırasında ibraz edilen evrakların tam ve eksiksiz olmasıdır. Ancak uzun süre vize işlemleri, evlilik, oturum izni gibi durumlarda Dubai vize başvuru değerlendirme süresi uzayabilir. Bu nedenle tavsiye edilen seyahat planından en az 15 ila 20 gün önce belgelerin eksiksiz şekilde ibraz edilmesi ve vize başvurusunda bulunulmasıdır.

Dubai vizesi onaylandığı zaman 58 günlük bir geçerliliğe sahip olur. Bu nedenle Dubai vizesi alındıktan sonraki 58 gün içinde ülkeye giriş yapılmalıdır. Aksi takdirde alınan Dubai vizesi iptal olacaktır. Dubai’ye giriş yaptıktan sonra ise 29 gün konaklama izni vardır. Vize sahibi 29 günün sonunda Dubai’den ayrılmalıdır. Eğer herhangi bir uzatım işlemi yapılmaksızın kalış süresi geçirilirse cezai işlem uygulanır ve kaçak olarak rapor edilir. Bu durumda kişi bir daha Dubai’ye giriş yapamaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum