Dolandırıcılar Karamanlı gencin banka hesabını boşalttı

Karaman'da Bakanlıktan pandemi kredisi alacağını düşünerek telefonuna gelen linke tıklayan genç şahıs banka hesabındaki paradan oldu.

Dolandırıcılar Karamanlı gencin banka hesabını boşalttı
Editör: Karamanca
19 Ağustos 2020 - 14:56




Alınan bilgiye göre, 24 yaşındaki Süleyman Y. cep telefonuna 'Sağlık Bakanlığı pandemi kredisi' notu ile gelen mesajı okuduktan sonra başvuru yapmak için mesajla birlikte gelen linke tıkladı. Açılan sayfanın bakanlık ve kredi ile alakasının olmadığını farkeden Süleyman Y. durumdan şüphelenerek hemen banka hesaplarını kontrol etti.

Sadece bir hesabında para olan Süleyman Y., hesabın boşaltıldığını tespit edince Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Süleyman Y'ın telefonunu incelemeye alan polis, rehberindeki tüm kullanıcılara da aynı mesajın gittiği tespit etti.

Korona virüs salgını süresinde duyurusu yapılan kredileri fırsat bilen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması çağrısı yapan Süleyman Y., ''Cep telefonuma gelen 3 bin TL'lik kredi başvurusu linkine tıkladıktan sonra tüm bilgilerimin ele geçirildiğini ve banka hesabımın boşaltıldığını öğrendim. Linke tıkladığınız zaman aynı mesaj rehberinizdeki insanların hepsine gidiyormuş. Böylelikle yayılan link benim gibi birçok kişinin mağdur olmasına neden oluyor'' diyerek, bu türk linklere tıklanmaması uyarısında bulundu.

Süleyman Y.'ın bir süre polis incelemesinde kalan telefonu teslim edilirken, dolandırıcıların tespit edilerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum