Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun; insan sağlığı adına hayati öneme sahip olan bir organ olarak tanımlanabilir.

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?
Editör: Karamanca
02 Şubat 2023 - 12:37




Yüzün tam ortasında bulunmasından mütevellit estetik açıdan önem teşkil eder. Bunun yanı sıra, insanların solunum yapabilmesini sağlar. İnsanlar; farklı nedenlerden dolayı burunları ile ilgili sorunlar yaşarlar. Bilhassa burun içerisinde oluşan etler ve tıkanıklık can sıkıcıdır. Birçok kişi; burun eti ameliyatı olmak zorunda kalır.

Burun Eti Nedir? Hangi Sorunlara Sebebiyet Verir?

Burun etleri; burnun üç farklı kısmında bulunur. Bir başka deyişle, alt, orta ve üst kısımlarında birer tane burun eti mevcuttur. Burun etinin son derece önemli işlevleri vardır. Bilhassa akciğere çekilen havanın birtakım aşamalardan geçerek iletilmesinden sorumlu olduğu bilinir. Bir diğer adı konka olan burun eti; bilhassa havanın soğuk olduğu dönemlerde şişer. İçerisindeki damarlara kan dolar. Bu sayede, burun yoluyla alınan havanın solunuma hazır hale gelmesi mümkün olur.

Burun eti ile ilgili olarak birtakım sorunlara rastlanır. Bilhassa burun etinin orta ve alt kısımlarının büyümesi ciddi bir sorun teşkil eder. Burun etinin büyümesine neden olan etmenler arasında hamilelik, alerjik reaksiyonlar, burun kemiği eğriliği, enfeksiyonlar, ilaçlar ve çevresel faktörler yer alır.

Burun eti büyümesi; tahmin edebileceğiniz üzere kendisini birtakım belirtiler ile gösterir. Her şeyden önce, kişinin burun tıkanıklığı gibi ciddi bir sorun ile karşı karşıya geldiğini dile getirmek gerekir. Kişinin nefes alıp vermekte zorlanmasına rastlanır. Söz konusu sorunu telafi etmek adına ağızdan nefes alıp veren kişi; tüm bunlara ek olarak bir de horlama sorunu ile karşı karşıya gelir. Buna ek olarak, çok ciddi olmayan bir yüz ağrısı, burun akıntısı, koku duyusunda değişim ve alın bölgesinde basınç da burun eti büyümesinin diğer belirtileri arasında bulunur.

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun eti ameliyatı; cerrahi bir operasyondur. Bu yüzden, genel veya lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra, iki farklı yöntem ile gerçekleştirildiğini de söylemek gerekir. Burun etini aldırma ameliyatı; burun etinin tamamen kesilip çıkartılması olarak tanımlanabilir. Ancak, burun etinin tamamen alınması; solunuma zarar verebilir. Bu yüzden, gerekmedikçe bu yönteme başvurulmaz.
Hastanın burun kemiğinde problem olmadığı hallerde burun etinin küçültülmesi gündeme gelebilir. Bu noktada, lazer ile burun eti ameliyatına başvurulur. Lazer ile burun eti ameliyatı; son derece avantajlıdır. Tek seansta biten bir operasyon olmakla beraber konka yüzeyinin yapısı da büyük ölçüde korunur. Burun eti ameliyatı; kısa süren bir operasyondur. Hatta, 15-20 dakikada tamamlanması söz konusudur. Ancak, burnun düzeltilmesinin veya birtakım estetik operasyonların gerekli olduğu hallerde ameliyatın iki saat sürebileceğini söylemek gerekir.

Burun Eti Ameliyatının Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta; burun eti ameliyatı sonrasında sekiz saat dinlenmek zorundadır. Ardından, yavaş hareketlerle yürümeye başlar. Operasyonun ardından 72 saat geçtikten sonra taburcu olabilir. Hasta; günlük hayatına devam ederken herhangi bir ciddi sorun ile karşılaşmaz. Fakat, bilhassa yere bakarken rahatsız edici türden bir baş ağrısı ile karşılaşabilir. Hasta; operasyondan sonra bol bol su içmelidir. Buna ek olarak, hastanın düzenli olarak pansuman yaptırması da bir diğer gerekli husustur.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum