Boya Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Boyama sürecinde, ilk olarak nasıl bir boyanın satın alınacağına karar verilmesi önemli. Boya fiyatlarının aralığı geniş olabiliyor, bazen fiyatı yüksek olmasına karşın, kaliteli sonuç veren boyalar, bazen ise daha uygun boyalar tercih edilebilir.

Boya Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Editör: Karamanca
22 Haziran 2022 - 09:30




Boyama sürecinde hem ekonomik hem de kaliteli bir işin ortaya çıkması adına, doğru boya malzemelerinin seçimi önemli. eboyam.com'dan Serhan Vardar, boya malzemeleri alırken nelere dikkat etmek gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaştı. Boya seçiminin yanı sıra, boya tabancası ve diğer ekipmanlarla ilgili olarak Vardar, bilinmesi gereken ipuçları verdi.

Nasıl bir boya tercih edilmeli?

Boyama sürecinde, ilk olarak nasıl bir boyanın satın alınacağına karar verilmesi önemli. Boya fiyatlarının aralığı geniş olabiliyor, bazen fiyatı yüksek olmasına karşın, kaliteli sonuç veren boyalar, bazen ise daha uygun boyalar tercih edilebilir. Burada önemli faktör, boyanın hangi alan için kullanılacağı. Salon için kullanılacak bir boya ile, kilerdeki lokal bir bölge için kullanılacak boya aynı olmayabilir. Öte yandan, iç cephe boyası ve diğe boya türlerinde, uygulama yapılacak yerin türüne de dikkat edilmeli. Ahşap evlerle betonarme bir ev için tercih edilen boyalar da değişir. Yanlış bir boya kullanmak, hem iyi bir sonuç vermez hem de evin duvarlarının zarar görmesine neden olabilir. İdeal bir boya, kıvamı kolay bir şekilde ayarlanabilen, yoğun koku içermeyen, sağlıklı, kolay uygulanan ve kalıntı bırakmayan bir türde olmalı. Buna ek olarak boyanın kapatıcı özelliğinin yüksek olması da kalite açısından önemli bir gösterge.

Boya aldıktan sonra, kalitesini test etmek adına boya karıştırılabilir. Boya karıştırıldığında bir köpüklenme olmaması gerekiyor. Köpüklenme olması, boyada bir sorun olduğunu gösterebilir. Kaliteli bir boyanın kıvamı ideal seviyede olmalı. Çok yoğun bir boya ve çok akışkan bir boya, iyi sonuç vermez. Kalite anlamında, TSE standartları ile uyumlu bir boya kullanılması önemli. Son aşamada ise, ev sahipleri tabii ki duvarlara, mobilyalara göre uyumlu renk kullanımına dikkat ediyor. Bu, işin estetik ve zevk kısmı.


Tabanca ve diğer boya malzemeleri

Boyama işlemini pratik hale getirmek ve kaliteli bir uygulama ortaya koymak adına, boya tabancası ve diğer malzemelerin seçimi çok önemli. Boya işleminde, püskürtme sağlayan özel yapısı ile ön plana çıkan boya tabancası, fırça gibi araçlara göre damlama ya da boyanın dökülmesi gibi sorunlara yol açmaması ile tercih ediliyor.

Farklı modellere sahip olabilen boya tabancalarında elektrikli modeller ön planda. Buna ek olarak, hazne büyüklüğü de boya tabancalarında önemli faktörlerden. Büyük segmentteki tabancaların haznesi 2 litreye kadar ulaşabilir. Hem açık hem de kapalı alanlarda kullanılabilen boya malzemesi, boyamayı kısa süre içinde yapmayı sağlayan çok pratik bir araç.

Tabanca dışında, boya badana süreçlerinde diğer bir popüler boya malzemesi de karıştırıcılar. Hızlı, kaliteli ve sorunsuz bir boyama için, tüm malzemeler yüksek kalite standartlarında tercih edilmeli.

61 Saat        

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum