Botoks Hakkında Merak Edilen Soruların Cevapları

Estetik uygulamalarda yaşanan gelişmeler ve bu uygulamaların daha ulaşılabilir bir hal alması ile çok sayıda insan istediği görünüme kavuşmak için uzmanlara başvurmaktadır.

Botoks Hakkında Merak Edilen Soruların Cevapları
Editör: Karamanca
30 Ocak 2023 - 09:25




Popüler estetik uygulamaları arasında yer alan botoks, kadın ve erkeklerin en çok başvurdukları uygulamalardandır. Çok fazla mimik kullanımı, yaşlanma ve genetik faktörlerin etkisiyle oluşan çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltan botoks uygulaması, kişilerin daha genç ve canlı bir görünüme kavuşmalarını sağlamaktadır. Mutlaka profesyonel kişiler tarafından uygulanması gereken botoks hakkında merak edilen soruların cevaplarını sizler için paylaşıyoruz.

Botoks Nasıl Yapılır?

Estetik uygulamalar kapsamında bulunan botoks, enjeksiyon yöntemi ile uygulanmaktadır. Herhangi bir kesinin uygulanmadığı bu işlemde, ilgili bölgeye enjeksiyon yapılmaktadır. Ortalama 15 dakika süren bu uygulamalar, ağrısız ve acısızdır.

Botoks Vücudun Hangi Bölgelerinde Kullanılabilir?

Botoks uygulaması, geniş bir kullanım alanına sahip olmakla birlikte daha çok yüz hatları için tercih edilmektedir. Botoks kullanım alanları şu şekildedir:
· Marionette bölgesi
· Dudak hatları
· Göz kenarlarındaki kırışıklık
· Kaş şekillendirme
· Plastimal
· Gölgeli çene
· Dişeti gülüşü
· Tavşan çizgileri
· Kaş çizgileri
· Alın çizgileri
Tıp dünyası, botoks uygulamasından yıllardır yararlanmaktadır. Kırışıklık ve çizgilerin görünümünü azaltan bu uygulama, aşırı terleme ve migren rahatsızlıkları için de çözüm olabilmektedir. Enjeksiyon ile yapılan müdahalenin ardından deri altındaki kas ve organların işlevi bir süre yavaşladığından migren ve aşırı terleme için çözüm olabilmektedir.

Botoks Kalıcılık Süresi Ne Kadar?

Botoks uygulaması, ortalama 6 ay kalıcılık süresine sahiptir. Uygulamanın yapıldığı bölgedeki kasların türü, kalıcılık süresini doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla bu sürenin değiştiği görülmektedir. Botoks uygulamasının etkisi azaldığında veya tamamen kaybolduğunda tekrarlanması mümkündür. Tekrarlama konusunda ise bir sınır bulunmamaktadır.

Botoks Enjeksiyonunun İçinde Ne Var?

Botoks olarak adlandırılan toksin, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilmektedir. Protein yapısına sahiptir. Halk arasında botoksun yılan zehri olduğuna dair söylentiler bulunsa da gerçeği yansıtmamaktadır.

Botoks Uygulamasının Zararı Var Mı?

Botoks uygulaması son derece kolay, pratik ve zararsız bir uygulamadır. Toksinin aşırı miktarda veya yanlış bölgeye enjekte edilmesi gibi durumlar sonucunda yan etkiler görülebilir. Ancak uygulama uzman bir doktor tarafından gerçekleştirildiğinde yan etkilerin görülme ihtimali çok azdır.
Botoks toksini, enjeksiyon yöntemi ile cilt altına ulaştırılmaktadır. Dolayısıyla uygulamanın yapıldığı bölgede hafif düzeyde şişlik ve kızarıklık görülebilmektedir. Bu etkiler normaldir ve her hastada görülmesi beklenmektedir. Hastanın normal yaşantısına devam etmesini engellemeyen bu etkiler, kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır.

Botoks Güvenli Mi?

Botoks uygulaması, Türkiye de dahil olmak üzere dünyada 70’i aşkın ülkede yasal olarak uygulanmaktadır. Yaşlanma etkilerini azaltan, çizgi ve kırışıklıkları yok eden bu uygulama, FDA tarafından onaylıdır. Kronik veya nörolojik hastalıkları bulunanların yanı sıra hamile ve emziren kadınların botoks yaptırması önerilmemektedir. Hamileyseniz, bebeğinizi emziriyorsanız, kronik bir hastalığınız varsa veya düzenli kullandığınız ilaçlar bulunuyor ise bu durumu doktorunuza bildiriniz.

Botoks Kırışıklıkları Azaltır Mı?

Botoks uygulamasının estetik alanda başarı sağlamasının en büyük nedeni kırışıklıkları büyük oranda azaltmasıdır. Ortalama 15 dakika süren botoks uygulamasının ardından ilgili bölgedeki çizgi ve kırışıklıklar büyük oranda azalmaktadır.

Botoks Yüz İfadesini Değiştirir Mi?

Botoks uygulaması yüz ifadeleri değiştirebilmektedir. Ancak bu durum normalden daha fazla dozun kullanılması sonucunda oluşmaktadır. Yüz ifadesi ve mimiklerdeki hareketin sıfırlanmaması için botoksun ideal ölçülerde uygulanması gerekmektedir. Eğer doğru ve ideal bir şekilde uygulanır ise botoks uygulaması dışarıdan bakıldığında anlaşılmamaktadır.

Botoks Kozmetik Tedavisi Sadece Kadınlar İçin Mi Uygundur?

Elbette hayır. Erkekler de botoks uygulamasını yaptırabilmektedir. Botoks gibi estetik uygulamalara olan talep her geçen gün artmaktadır. Çoğu erkek, daha iyi görünmek ve rahatsız oldukları kırışıklıkları yok etmek için botoks uygulamasından yararlanmaktadır.

Botoks Sürekli Tekrarlanmalı Mı?

Botoks uygulamasının etkisi ortalama 6 ay sonunda azalmaktadır. Bu etki süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte botoks işleminin tekrarlanması gerekmektedir. Botoksun etkisi azaldığında uygulama bölgesi eski haline döneceğinden işlemin zaman kaybetmeden tekrarlanması önerilmektedir. Tekrarlanan botoks ile kalıcılık süresi uzatılmaktadır.

Botoks Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Botoks uygulamasının yüksek başarı oranına sahip olması için dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar bulunmaktadır. İşlemden yararlanan kişiler, şu durumlara dikkat etmelidir:
·        Hasta, işlem sonrasındaki ilk birkaç gün öne doğru eğilmemelidir.
·        İşlem sonrasındaki ilk birkaç gün yüz üstü yatılmamalıdır.
·        Özellikle ilk 2-3 saat yatar pozisyonda durulmamalıdır.
·        İlk gün uygulama yapılan bölgeye su değmemelidir. Bu süreçte hastanın spor gibi ağır aktivitelere katılmaması önerilmektedir.
·        İşlemin ardından solaryum, sauna, hamam ve banyo gibi aktiviteler yapılmamalıdır. Nemli ve sıcak ortamlar, botoksun etkisini azaltabilmekte, istenilen görüntüye ulaşılmasını engellemektedir.
·        İşlemin ardından yüze makyaj yapılmamalıdır.

Daha Genç Bir Görünüm İçin Uzmanları Tercih Edin: Dr. Mutlu Adıgüzel

Botoks uygulaması, hasta açısından kolay bir işlem olsa da başarıyı etkileyen en büyük faktör doktorun uzmanlık seviyesidir. İstanbul’da hastalarını kabul eden Dr. Mutlu Adıgüzel, yüz ve vücut estetiği alanlarındaki uzmanlığını başarılı operasyonlar ile ödüllendirmektedir. Hastalarının sağlıklı yaş almasını, yaşlarına göre daha doğal ve iyi görünmelerini amaçlayan Dr. Mutlu Adıgüzel ile doğal güzelliğinizi koruyabilirsiniz!
Botoks İstanbul’da yaşamını sürdüren, kırışıklıklardan kurtulmak isteyenlerin rağbet gösterdiği estetik uygulamalardandır. Jawline dolgusu İstanbul halkı tarafından talep gören bir diğer estetik uygulamadır. İstanbul’da hastalarını kabul eden Dr. Mutlu Adıgüzel, kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yüz ve vücut estetiği tedavilerini gerçekleştirmektedir. Siz de rahatsız olduğunuz detaylardan kurtulmak ve estetik bir görünüme kavuşmak istiyorsanız zaman kaybetmeden randevu alabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum