Berberlerin kapanacağı dedikoduları üzerine Başkan Pekoğlu'ndan açıklama

Pandemi sürecinin başlangıcında alınan bazı tedbirlerin tekrar edeceği yönündeki iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu. Özellikle berber esnafını rahatsız eden bu iddialar üzerine Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu bir açıklama yaptı.

Berberlerin kapanacağı dedikoduları üzerine Başkan Pekoğlu'ndan açıklama
Editör: Karamanca
17 Kasım 2020 - 16:05




Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Pekoğlu, ‘’İlimizde faaliyet gösteren tüm salonlarımız gerekli tüm tedbirler alınmış olarak açık durumdadır’’ dedi.

Bu tür dedikoduların hızlı yayıldığına dikkat çeken Pekoğlu açıklamasında;


‘’Sosyal medyada bir kişinin ortaya attığı asılsız iddia kısa sürede çok sayıda kullanıcının tedirgin olmasına ve bilgi kirliliğine neden oluyor.

Yurt genelindeki korona vakalarının artışını fırsat bilen işgüzarlar berber ve kuaför esnaflarının tedbirler kapsamında kapanacağı gibi gerçeği yansıtmayan bir takım iddiaları ortaya attı.

Özellikle belirtmek isterim ki, Karaman’da faaliyet gösteren hiçbir berber ve kuaför esnafımızda şu ana kadar Covid-19’a rastlanmamıştır.


 Berberler ve Kuaförler Odası olarak yaptığımız periyodik kontrollerde üyelerimizin mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami derece hassasiyet gösterdikleri tespit edilmiştir.

Esnafımızın kapısı da gönlü de hemşerilerimize açıktır. İl hıfzıssıhha kurulumuzun ‘’Berber ve Kuaför’’ esnafının kapatılacağına dair güncel herhangi bir açıklaması yoktur.

Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tıraş ve makyaj ihtiyaçları için esnaflarımızla iletişime geçebilir’’ dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları