"Belediye Bırakın Hizmet Üretmeyi, Pek Çok Tesisin Kapısına Kilit Vurmuş"

Karaman AK Parti Belediye Başkan Adayı Av. Mevlüt Akgün, mevcut belediye yönetimini, milletin hizmetine sunulan hizmetlerin kapatılması noktasında eleştirdi.

"Belediye Bırakın Hizmet Üretmeyi, Pek Çok Tesisin Kapısına Kilit Vurmuş"
Editör: Karamanca
20 Mart 2024 - 12:05 - Güncelleme: 20 Mart 2024 - 12:09




Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün, bir yandan Karaman’ın geleceğine yön verecek önemli projelerini anlatırken diğer yandan mevcut belediye yönetiminin son beş yıllık süreçte yaptığı hataları ve yanlışları kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Akgün, mevcut belediye başkanının 2019 yılında söz verdiği 101 vaadinden 85’ini gerçekleştirmediğini, kamuoyuna bu anlamda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığını, daha da kötüsü AK Partili belediyecilikleri döneminde hizmete sunulan birçok tesisin kapısına kilit vurduğunu belirtti.

Av. Mevlüt Akgün yaptığı basın açıklamasında konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “ Mevcut belediye başkanı ve belediye yönetimi neredeyse hiçbir icraat yapmadan, önemli sorunların çözümü için hiçbir proje üretmeden, bir kısım yol-kaldırım-park çalışması ile dönemini tamamlamıştır. Allah selamet versin. Fakat asıl dikkat çekilmesi gereken en önemli konulardan birisi önceki belediyeciliklerimiz döneminde vatandaşlarımızın hizmetine sunulan tesislerin kapısına kilit vurulmuş olmasıdır. Bir şeyi ortadan kaldırıyorsun madem, yerine daha iyisini koymak gerekmez mi?

Göreve geldiğinde Kale Lokantası açık ve hizmet veriyordu, şuan kapalı ve virane vaziyette. Hemen yanında ve üzerinde bulunan İki Adet Düğün Salonu kapalı ve mekânlar adeta talan edilmiş yıkılmış durumda. Hatuniye Medresesi Millet Kıraathanesi olarak hizmet veriyordu. Kitap okuma, ders çalışma imkânı olan nezih bir mekândı. Çay kahve eşliğinde gününüzü değerlendirebiliyordunuz. Şuan orasının da yerinde yeller esiyor maalesef. Taş Bina olarak bilinen tarihi belediye binası restore edilerek kullanıma açılmıştı, şimdi orası da kapalı. Karamanın Mut girişinde mükemmel bir yere, konuma sahip Seyir Teraslarında bulunan kafe lokanta ve açık hava düğün salonu olarak planlan alan beş yıldır kapalı. İnşallah orası talan edilmemiştir. Durun daha bitmedi, çarşı polis karakolu karşısında Aş Evi vardı.

Garip gureba için çorba çıkardı 3 öğün. Şimdi o da yok. Kapatılmış. Aynı yerde kimsesizlerin sığınabileceği bir de Barınma Evi vardı o da yok olmuş. Camilerimizi temizleyen bir Temizlik Ekibi vardı belediyemizin, beş yıldır o da yok. Farkında mısınız bilmiyorum ama eksiliyor bu şehir tıpkı yukarıdaki satırlarda dile getirdiğim gibi. Yavaş yavaş hissettirmeden… Ama inanıyorum ki milletimiz feraset sahibidir. 31 Mart günü hemşehrilerimiz şehrine sahip çıkacak ve Karaman bu kötü gidişata dur diyecektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum