Başkan Yılmaz: ''Emeklilere sendikalı olma yolu açılmalı''

Türkiye emekliler Derneği Karaman Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, emeklilerin sendikalı olmasının önündeki yasal engellerin kaldırılmasına yönelik açıklama yaptı.

Başkan Yılmaz: ''Emeklilere sendikalı olma yolu açılmalı''
Editör: Karamanca
06 Eylül 2022 - 11:35




Geleceğe güvenle bakmanın emekliyi mutlu etmekle mümkün olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, ‘’Emeklilerin sendikalılaşması ve toplu sözleşme hakkının tanınması tüm siyasi partilerin dayanışma ve desteğiyle gerçekleştirilmelidir’’ dedi. Başkan Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında;

‘’İşçiler ve memurlar ile memur emeklileri farklı sistemlere göre toplu iş sözleşme yapma özgürlüğüne sahiptir. Yalnızca SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine sendika hakkının tanınmaması, demokrasiye ve eşitliğe aykırı bir düzenlemedir. Çalışanlar ve emekliler arasında ayrım yapılması, Anayasa’nın 10. Maddesine de aykırıdır.

Anayasa kanunlar önünde herkesin eşit haklara sahip olduğunu düzenlerken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine sendika üyesi olabilme ve toplu sözleşme yapabilme hakkının tanınmaması, emeklilere yapılan zamların hükümetlerin takdirine bırakılması, demokratik bir yaklaşım olarak tanımlanamaz. Emeklilerin haklarını 52 yıldır savunan Türkiye Emekliler Derneği’nin sendika statüsüne dönüştürülmesi ve emekli zamları belirlenirken masada yer alması sağlanmalıdır.’’ İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum