Başkan Ünüvar: ''Bayramımız mübarek olsun''

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünüvar: ''Bayramımız mübarek olsun''
Editör: Karamanca
12 Mayıs 2021 - 12:52




Türk Milleti açısından Ramazan Bayramı’nın; gelenek, görenek ve dini inancın hayata yansıyan sureti olduğunu belirten Başkan Ünüvar, ‘’Hem Ramazan-ı Şerif hem de bu mübarek ayın sonunda kavuşacağımız Ramazan Bayramı, birçok açıdan Türk-İslam kültürünün ve ortak yaşam tarzının ortaya koyulduğu müstesna günlerdir.

Böylesi günlerde atalarımızdan aktarılan gelenekler toplumsal hafıza da canlandığından, kültürel belleğimiz de genç kuşaklara taşınır’’ dedi.


Kültürel belleğin, bünyesinde barındırdığı anılar vesilesi ile her ferdin kendisini bu toplumun bir parçası olarak görmesini sağladığını söyleyen Başkan Ünüvar mesajında; ‘’Toplum bağının kuvvetlenmesi ve ortak değerlerimizin paylaşılması yönüyle de Ramazan Bayramı, hem eğitici hem de kaynaştırmacıdır.

Toplum inancının ve törenin tazelenip iyice kökleştiği bu özel günler, fertlerin yalnızlık ve çaresizlik gibi durumlarının azalmasına veyahut ortadan kaldırılmasına fırsat verir.


 Bu yönleriyle düşünüldüğünde Ramazan Bayramı’nın önemli bir misyon taşıdığı anlaşılmaktadır. Fakat içerisinde bulunduğumuz salgın süreci, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen bir takım geleneklerimizi daha sonra yaşamak adına ertelememizi gerektiriyor. Bu bayram annenin kızına, babanın oğluna geçmişe dair bayram manzaralarını anlatıp geleceğe hatıra bırakacağı bir bayram olacak.

Bayramın misyonuna uygun heyecanı evlerimizde yaşarken, toplanma ve ziyaret gibi geleneklerimizi teknolojinin sunduğu imkânlar ölçüsünde yaşayacağız. Bu bayram, gelecek bayramı özlediğimiz şekliyle hep birlikte geçirip geçiremeyeceğimiz konusunda da bir ipucu verecek.

Kurallara uyarak geçireceğimiz günler, bayramı bayram gibi kutlayacağımız günleri getirecek. Milletimizin bu süreci aşacağına inanıyor, tüm hemşerilerime en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.’’ Sözlerine yer verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum