Başkan Tuncel, kasabanın çehresini değiştirdi

Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel, göreve geldikleri günden bu yana kasabada yapılan çalışmaları anlattı. Kısa sürede büyük işler başardıklarını belirten Başkan Tuncel, Kazancı’ya kazandırdıkları projeleri şöyle sıraladı;

Başkan Tuncel, kasabanın çehresini değiştirdi
Editör: Karamanca
18 Ağustos 2021 - 13:35




Körkuyu Festival ve Mesire alanı
Körkuyu mevkisin de bulunan ve halkımızın festival ve Mesire alanı olarak kullandığı alanın alt yapı çalışmaları tamamlandı ve halkımızın hizmetine sunuldu.  6000 metrekare alandan oluşan mesire alanına 4000 metrekare kilitli parke taşı döşenerek, 250 adet farklı cinste fidan dikilmiştir. Vatandaşlarımız için 15 adet kamelya yapılmıştır. Bölgemizde yapılacak olan festivaller için kullanıma hazır hale getirilmiştir. 

Yamaç paraşütü
Beldemizin Arılık mevkiinde gençlerimizin sportif faaliyetleri için yamaç paraşütü pisti belediyemiz desteği ile beldemizin gençlerince yapılmıştır. Belediye başkanlığımızın teşviki ile Kazancı Sportif Havacılık Kulübü Derneği kurulmuştur. Eğitmenler eşliğinde yamaç paraşütü uçuşları yapılmaktadır. Başta dağcılık olmak üzere farklı sportif faaliyetler için çalışmalarımız devam etmektedir.

Kültür Merkezi
Mevcut belediye binamızın karşısına 2000 metrekare alana yapılan Kültür merkezi ,Toplantı ve Düğün Salonu ve Belediye Hizmet Binasından oluşan yapı Ahmet Nezahat KELEŞOĞLU vakfı tarafından yapımı tamamlanarak  kurumumuza teslimi gerçekleştirildi. Kültür merkezimizin zemin katı kapalı pazar yeri olarak yapılmıştır. Bina içerisinde belediye hizmet binası, kütüphane, toplantı salonu ve düğün salonu yer almaktadır. 

Tekstil merkezi
Beldemizin işsizlik sorununa çare ve belde dışına göçün önlenmesi amacıyla, İlk etapta 250 kişiyi istihdam edilecek olan Tekstil Atölyesi Ahmet Nezahat KELEŞOĞLU Vakfı tarafından yaptırılarak kurumumuza teslimatı gerçekleştirildi.

Kasabamız merkez mahallesinde bulunan Kent Meydanı Yenilenerek modern görünüme kavuşturuldu ve Halkımızın hizmetine sunuldu.

Kızılburun Mevkiinde 2500 metre uzunluğundaki imar yolu açılarak istinat duvarlarının  yapım işine  yakın zamanda başlanacak ve asfalt kaplaması yapılacaktır.

Beldemiz yaylalarına ulaşımın daha rahat yapılması için yaklaşık 15 kilometre stabilize yol açılmıştır.

Beldemiz Merkez mahalle içerisinde bulunan cadde ve sokaklar sıcak asfalt ile kaplanarak toz ve çamur oluşmasının önüne geçildi. Beldemiz sınırları içindeki yollara yaklaşık 13 kilometre asfalt kaplama yapılmıştır.

Beldemizde, Aşağı oluk, Elmalı oluk, Torosun oluk olmak üzere üç ayrı yere mesire alanı düzenlemesi yapılmıştır. Yakın zamanda kamelyaları koyulacaktır. 
Beldemiz Bucak ve Uluköy Mahallelerini birbirlerine bağlayan yol mahalle sakinlerimizin ikametlerine ulaşmada büyük zorluk yaşamasına neden oluyordu. Geçen yıl 1.2 Km mesafeden oluşan  imar yolu açılarak istinat duvarları ve asfalt kaplaması yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Gökçeler ve Yukarı mahallede bulunan bulgurluklar yeniden yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu.

Çatalbadem mahallesi eski ilköğretim okulu önü çevre düzenlemesi ve istinat duvarı yapımı, kilitli parke taşı ile kaplaması yapılarak vatandaşlarımızın düğün, yemek, kuran ve mevlid okunması vb. işlerde kullanılması için vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Yine Çatalbadem Mahallesi Mezarlık çevre duvarları ve mahalle içindeki bozulan ve ihtiyaç duyulan yerlere İstinat duvarı yapımı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanlığımız girişimleri sonucu Merkez Mahalle Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesinin bir kısmında yer alan elektrik hatları yer altına alınarak aydınlatma direkleri yenilenmesi işi ilgili dağıtım şirketi tarafından yapıldı.

Gökçeler Mahallesinde bulunan  Taziye ve Sosyal Tesisin 650 m2 kilitli parke taşı döşenmesi, Çatı yapımı ve Elektrik tesisatının yenilenmesi belediyemizce yapılmıştır.

Beldemizin geçim kaynağı olan Tarımın daha modern şartlarda yapılmasının sağlanması için Boyalık ve Yukarı Mahalle Sulama Kanallarında 3500 Metre Kapalı Sistem Sulama Suyu şebekesi yapılarak beldemizde modern sulama sistemine geçildi.

Hizmeti devraldığımız günden bu yana kurumumuz envanterine kazandırdığımız hizmet araçları;

1-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından 6+1 kapasiteli Çöp Aracı Hibe Edilmiştir.

2-Ahmet ve Nezehat KELEŞOĞLU Vakfı Tarafından Belediyemize Bir Adet 4X4 Pikap Hibe Edilmiştir.

3-Karaman İl Özel İdaresi Tarafından Kurumumuza 1 Adet Hafriyat Kamyonu Hibe Edilmiştir.

4-Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Destekleri İle Hidromek Marka Kepçeyi Filomuza Katarak Halkımızın Hizmetine Sunduk.

5-Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Destekleri İle Hidromek Marka Kepçeyi Filomuza Katarak Halkımızın Hizmetine Sunduk.

6-Türkiye Belediyeler Birliği Tarafından Kurumumuza Hibe Edilen Hafriyat Kamyonunu Araç Filomuza Katarak Halkımızın Hizmetine Sunduk.

7-Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 1 adet Cenaze Yıkama Aracı Hibe Edilmiştir.

8-Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 1 Adet Cenaze Taşıma Aracı Hibe Edilmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum