Başkan Pekoğlu: ''Talep doğrultusunda güncellendi''

Karaman Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahaddin Pekoğlu, güncellenen dolmuş ücretleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Pekoğlu, ‘’Araç bakım ve yakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle oluşan maliyetler dikkate alınarak, şoför esnaflarımızın talepleri doğrultusunda ücretler güncellenmiştir’’ dedi.

Başkan Pekoğlu: ''Talep doğrultusunda güncellendi''
Editör: Karamanca
09 Şubat 2024 - 16:47




Başkan Pekoğlu konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bilindiği üzere toplu taşıma araçlarının işletilmesi ve bakımı, günlük operasyonel faaliyetlerin sürdürülmesi için gerekli olan yakıt ve diğer malzemelerinin fiyatlarındaki artışlar sektörde maliyetleri artırmaktadır. Bu maliyet artışları doğal olarak hizmet sağlayıcıları üzerinde baskı oluşturmakta ve bu baskı, dolaylı olarak toplu taşıma ücretlerine yansımaktadır.

Şoför esnaflarımızdan gelen fiyat artışı talebi değerlendirilirken, toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve erişilebilirliği ön planda tutulmuştur. Yapılan zammın, sektördeki artan maliyetlerin doğal bir sonucu olduğu kabul edilmekle birlikte, bu artışın toplu taşıma kullanıcılarını olumsuz etkilememesi için makul seviyelerde tutulmaya çalışılmıştır.

Toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini korumak ve sürdürmek, aynı zamanda ekonomik dengeleri gözetmek açısından bu tür zamların zaman zaman kaçınılmaz olduğunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Ancak, bu tür kararların alınması sürecinde, hizmet kalitesinin korunması ve kullanıcıların bütçelerine zarar verilmemesi için titizlikle çalışılmıştır’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum