Başkan Pekoğlu'nun Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Selahaddin Pekoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 24 Temmuz’un, basın mensuplarının özverili çalışmalarını ve topluma hizmet etme görevlerini bir kez daha hatırlattığını belirten Başkan Pekoğlu, ‘’Basın ve gazetecilik, bilgiyi yayma ve doğru haberleri toplumla buluşturma misyonuyla büyük bir sorumluluğu yerine getiriyor’’ dedi.

Başkan Pekoğlu'nun Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Editör: Karamanca
24 Temmuz 2023 - 09:53




Başkan Pekoğlu konuyla ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘ Basın, haber alma özgürlüğü ve demokrasinin gelişimine katkıda bulunarak toplumun bilinçlenmesine yardımcı olur. Gazeteciler, olayları tarafsız bir şekilde araştırarak ve haberleri doğru bir şekilde aktararak kamunun haber alma hakkını korur. Bu nedenle gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesidir.

Bu anlamlı gün, aynı zamanda gazetecilerin mesleklerini daha güvenli bir şekilde icra edebilmeleri ve ifade özgürlüğünü sağlamlaştırabilmeleri için önemli adımların atıldığı bir dönemdir. Gazetecilik mesleği, her geçen gün daha da önem kazanarak toplumun şekillenmesinde etkili bir rol oynamaya devam ediyor.

Basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gazetecilere yönelik tehditlerin ve saldırıların önlenmesi için çaba sarf etmek, tüm toplumun ortak sorumluluğudur. Onların haber yapma özgürlüğü ve güvenliği, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunur. Basın mensuplarına yönelik saygı ve destek, basının daha özgür ve güçlü bir şekilde faaliyet göstermesini sağlar.

Bu özel günde, tüm basın mensuplarına yaptıkları özverili çalışmalar ve topluma olan katkıları için içten teşekkürlerimizi iletiyoruz. Haber alma özgürlüğünü savunarak, doğru ve tarafsız habercilikle topluma ışık tutan gazetecilerimizin günü kutlu olsun’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum