Başkan Pekoğlu: ''Birçok ustamızın bu merkezde başlayan bir hikâyesi vardır''

Hem teknoloji hem de bilgi alanında hızlı gelişmeler yaşandığını belirten Karaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, ‘’Bu hızlı gelişme üretim, tüketim ve işletme konularında değişimi zaruri hale getiriyor. Değişime ayak uydurma konusunda ise, çözüm üreten ve işleyişe dair fikir ortaya koyabilen bir ekibe ihtiyaç duyulur. İşte bu kalifiye ekibin oluşmasına hizmet eden kurum da mesleki eğitim merkezleridir’’ dedi.

Başkan Pekoğlu: ''Birçok ustamızın bu merkezde başlayan bir hikâyesi vardır''
Editör: Karamanca
01 Haziran 2022 - 09:56




Mesleki Eğitim Merkezi tarafından okul bahçesinde düzenlenen pilav günü etkinliğine katılan Başkan Pekoğlu, etkinlik sonrası merkezde öğrenim gören kalfa ve çıraklarla sohbet etti. Öğrencilerin; geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Ahîlik kültürü ile çağın, teknolojiden doğan imalat ve yönetme ilkelerini mesleki eğitim merkezlerinde harmanlanmış bir şekilde öğrendiğini ifade eden Başkan Pekoğlu;

‘’Üretim safhasında kalitenin önemi, satış safhasında müşterinin velinimet olarak görülmesi ve istişare ile yönetim gibi konular, çıraklıktan ustalığa kadar süren dinamik bir eğitim süreci ile mümkün oluyor. Pazarlanan her ürün veya emek; üretenin bilgi-birikimini, mesleki karakterini ve sonucunda kalite çıtasını ortaya koymaktadır. Hal böyle olunca her bir çırağın hem bir Ahî gibi, hem de çağın gerektirdiği gibi bir üretici olmaya hazırlanması gerekmektedir. İlimizdeki merkezde verilen eğitimlerle çırak ve kalfalarımız, aldıkları eğitim vesilesi ile sanata içtenlikle bağlanıyor ve mesleki olgunluğa erişiyorlar.

Şehrimizde üretilen birçok kaliteli ürünün, gerek düşünce gerekse hayata geçirme noktasında ustasına dair bu merkezde başlayan iyi bir eğitim hikâyesi mutlaka vardır. Alınan eğitimlerle; üretilen malın veya hizmetin güvenilirliği, insan hayatı açısından ne kadar sağlıklı olduğu gibi konular genç zihinlere kazınarak, üretimden tüketiciye kadar uzanan tüm safhalar titizlikle öğretiliyor. Hassasiyetle işlenen sürecin sonunda üretenin de tüketenin de hakkı korunmuş olduğundan alış verişlerde memnuniyet durumu ortaya çıkıyor.

Merkezde görevli hocalarımız; kalitenin, her yönüyle kaliteli şahsiyetlerin yetiştirilmesiyle mümkün olacağını bildiklerinden, hem mesleki eğitim, hem kültür, hem de sportif konulardaki tüm birikimlerini öğrencilerine aktarıyorlar. Bu vesileyle, çırak ve kalfalarımız arasından gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyorum’’ diye söyledi.


Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin yapıldığı programa; Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Çiftçioğlu, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Oda Başkanları ve okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum